Nyt sai perseily riittää – Justin Bieberille lätkäistiin porttikielto Kiinaan huonon käytöksen takia

Pekingin kulttuurivirasto kielsi popin kultapojun saapumisen maahan.

22.07.2017

Kiinan viranomaiset eivät arvostaneet Justin Bieberin lavalla sekä lavan ulkopuolella tapahtunutta epämääräistä  toimintaa siinä määrin, että kielsivät poptähden saapumisen maahan kokonaan. Viranomaisten mielestä Kiinan on tarpeellista ’puhdistaa’ esittävien taiteiden kenttäänsä ja täten Bieberin porttikielto on ehdottoman tarpeellinen.

Bieberin oli määrä kiertää Purpose -maailmankiertueellaan Indonesiassa, Japanissa, Filippiineillä, Singaporessa sekä Hong Kongissa. Pekingin kulttuurivirasto antoi kotisivuillaan lausunnon, jonka mukaan toistuvasti lain kanssa kahnauksiin joutuneen artistin tuotanto ei ole soveliasta kiinalaisille korville.

”Justin Bieber on lahjakas, mutta hän on myös kiistanalainen nuori ulkomainen laulaja” vastasi virasto fanin vaatimaan tarkempaan selitykseen siitä, miksi Bieber ei esiinny Kiinassa. ”Mielestämme hän on ollut usein osallisena huonoon käytökseen sekä seuraelämässään että edellisellä esiintymisellään Kiinassa ja tämä on aiheuttanut tyytymättömyyttä yleisössä” virastosta selvitettiin edelleen.

Tarkempia yksityiskohtia mikä Bieberin käytöksessä erityisesti häiritsee ei lausunnossa mainita, mutta vaihtoehtoja on toki monia fanien päälle sylkemisestä Lamborghinillä hurjasteluun. Edellisellä Believe -maailmankiertueellaan vuonna 2013 Bieber kohautti videolla, jossa turvamiehet kantavat häntä kultatuolissa pitkin Kiinan muuria.

Bieber ei suinkaan ole ainoa Kiinan valtavilta musiikkimarkkinoilta ulossuljetuksi tullut artisti tai yhtye, mutta yleensä syynä ovat poliittiset kytkökset eivätkä huonot käytöstavat.

Muutama vuosi sitten Maroon 5 joutui perumaan Kiinan kiertueensa, koska yhtyeen kosketinsoittaja lähetti syntymäpäiväterveiset Dalai Lamalle. Myöskään Oasisilla ei ollut mitään asiaa Kiinaan Noel Gallagherin esiinnyttyä Free Tibet -konsertissa New Yorkissa vuonna 2009.

Bieberin porttikielto maahan ei kuitenkaan ole ikuinen Pekingin kulttuuriviraston mukaan – sen sijaan he toivovat artistin siistivän käytöstään kasvaessaan ja näin löytävän yleisön suosion uudelleen.

Lisää luettavaa