Olavi Uusivirtaa ei voi koskaan saada tarpeeksi – sähköiset konserttielokuvat pian nähtävillä

Kaksi konserttia pian tarjolla.

Sami Turunen

Olavi Uusivirran kaksi konserttielokuvaa nähdään muutaman viikon välein Elisa Viihde -palvelussa.

Konserttiparin ensimmäinen elokuva Auringon lapsi tulee katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon 25. huhtikuuta eli tämän viikon lauantaina. Toinen konsertti Zeppeliini on katsottavissa samasta palvelusta 15. toukokuuta alkaen.

Olavi Uusivirta on suunnitellut erikoiskonsertit yhtyeensä kanssa. Ensiksi nähtävä Auringon lapsi kestää reilun tunnin verran. Auringon lapsi -kokonaisuus taltioitiin huhtikuun toisella viikolla Ahosen studiotilassa Helsingin keskustassa sijaitsevan vanhan kerrostalon kahdeksannessa kerroksessa sijaitsevassa tornissa. Kokonaisuus tehtiin yhteistyössä art directorina toimineen graafisen suunnittelijan ja valokuvaajan Tero Ahosen kanssa.

Tämän konsertin vastakohtana nähdään yli sata vuotta vanhalla Jan Mayen -kuunarilaivalla taltioitava intiimi Zeppeliini. Tästä keikasta tiedote kertoo näin:

”Soitto ja laulu tosin lienee kaikunut kaljaasien kajuutoissa kautta historian, mutta enimmäkseen niissä on todennäköisesti kuitenkin tutkittu merikarttoja ja perattu päivän kalansaalista. Jan Mayenilla musiikki sen sijaan on soinut erityisen tenhovoimaisesti viime vuosina, kun sen nykyiset isännät Hugo ja Leo Stillman ovat järjestäneet kuunarin uumenissa klubeja ja illanistujaisia.”