”Olen ollut bändin fani vuodesta 1990 lähtien tai jotain” – CMX taipui Jouni Hynysen käsittelyssä countryksi

Lisää Vain elämää -tulkintoja linjoilla.

23.09.2023

Viime viikolla käynnistyneen 14. Vain elämää -kauden toisessa jaksossa vietettiin CMX-nokkamiehenä tunnetun A.W. Yrjänän päivää. Kotiteollisuuden Jouni Hynynen valikoi käsittelyynsä CMX:n vuoden 1992 Aurinko-albumilta löytyvän kappaleen Ainomieli.

”Meille Vain Elämää -artisteille määriteltiin hyvin tiukat aikataulut biisivalintojemme suhteen. Helmikuussa 2023 tajusin, että omien kiireitteni takia minulla oli tasan yksi yö aikaa valita ne biisit, joita haluaisin versioida. No, ei muuta kuin kuuntelemaan. Aamuyöstä 8.2. (joka muistaakseni oli valintojen deadline) olin oman listani tehnyt. Jonkun artistin kohdalla lista koostui kahdesta tai kolmesta biisistä. CMX:n kohdalla listassani oli pitkälle toistakymmentä kappaletta. Eli valinta oli vaikea johtuen siitä, että olen ollut bändin fani vuodesta 1990 lähtien tai jotain. Olisi paljon tuttuja, loistavia biisejä, joita versioida”, Hynynen kertoo tiedotteessa.

”Kuinka valita kaikista listani biiseistä se oleellisin, kenties tärkein? Tai paras. Lopulta luotin vaistooni ja valitsin kappaleen, joka oli CMX:ltä ensimmäinen, joka minuun kolahti ja kovaa. Samalla logiikalla, tai tunteella päätin, että Ainomielestä pitäisi tehdä country-versio. Ja yhä samalla logiikalla keksin, että ottaisin Akin vaimon Kikke Heikkisen mukaan laulamaan. Naisääntä on mukana muutenkin, sillä tässä(kin) kappaleessa laulaa myös Aaltosen Heidi taustalla. Helppoahan se on, kun on treenannut. Ja pakkohan minun on ottaa ammattilaiset apuun, kun omat taidot ei riitä.”

Katso esitys ja kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa