CMX:n A.W. Yrjänä debytoi sooloartistina – tältä kuulostaa muusikon ensimmäinen Vain elämää -veto

Yrjänä versioi Anna Puuta.

16.09.2023

Uusi Vain elämää -kausi käynnistyi perjantaina Nelosella. Tällä kertaa mukana ovat Kotiteollisuuden Jouni Hynynen, CMX-yhtyeestä tuttu A.W. Yrjänä, Virve Rosti, Robin Packalen, Ellinoora, Gasellit-yhtyeen Hätä-Miikka, Anna Puu sekä Janna. Ensimmäisessä jaksossa vietettiin Anna Puun päivää.

A.W. Yrjänä valikoi Puun tuotannosta esitettäväksi Linnuton puu -kappaleen. Laulaja-lauluntekijä-runoilija-kirjailija teki biisillä paitsi oman Vain elämää -debyyttinsä myös debyyttinsä sooloartistina.

”Linnuton puu on Anna Puun ensialbumin avauskappale. Se on musiikillisesti simppeli, mutta samalla maagisesti houkutteleva laulu, jonka tekstin sanoma välittyy. Alkuperäinen kappale on kantrahtavaa folkia, mutta minä halusin kuvitella, miten Kate Bush olisi sovittanut sen kahdeksankymmenluvulla. Ja niin sitä kokeiltiin. Kappale avaa tällä kertaa koko kauden, joten jännitti kovasti mennä ensimmäisenä laulamaan biisi, jonka korkein ääni on minulle, no, korkea”, Yrjänä kertoo.

CMX-nokkamies kertoo olleensa ohjelman fani alusta asti ja katsoneensa ohjelman kaikki tuotantokaudet tarkkaan.

”Jokin juttelun ja musiikin, kevyen ja vakavan vaihtelussa viehätti heti. Ja ihmisten tarinat, silloinkin kun jokin musiikiesitys on jäänyt etäisemmäksi. Nyt, kun olen ollut itse mukana laulamassa ja tekemässä versioita ymmärrän vielä paremmin ohjelman vetovoiman. Se perustuu kulissien takana valtavaan työmäärään ja paneutumiseen, intohimoon ja välittämiseen, jonka tuloksena ohjelma on ruudussa välitön, hupsu ja tyylikäs kertomus jäähtyvien aterioiden eteen vangituista viihdetaiteilijjoista.”

Kuuntele Linnuton puu alta.

Lisää luettavaa