”Olen tyytyväinen ettei toiminta jatku mun nimissä” – nyt puhuu Katin tavaran Kati

Kati Sinisalo kertoo miltä tuntuu, kun Katin tavaraa ei enää ole.

Kerroimme eilen täällä, miten etenkin kotimaiseen hiphop-kulttuuriin levyjen ja merchandisen muodossa keskittynyt Katin tavara muuttaa nimeään Hel Goodsiksi.

Vuonna 2012 aloittaneen liikkeen lopullinen muutos kohti uutta bisnesstrategiaa nähtiin vuonna 2020. Tuolloin firman perustanut Kati Sinisalo kertoi Rumballe, ettei ole enää mukana myymälän toiminnassa. Kerroimme asiasta täällä.

Nyt kun Katin tavara on lopullisesti historiaa ja Hel Goods sen tilalla, otimme yhteyttä Sinisaloon muutoksen tiimoilta.

Miltä tuntuu, kun Katin tavara ei enää ole Katin tavara?

”Olen tyytyväinen ettei toiminta jatku enää mun nimissä. Nimiasia on ahdistanut aika paljon, yrityksen profiloituessa vahvasti minuun vaikken enää mukana ole. Joten on luonnollisesti helpotus saattaa asia päätökseen. Ajoittain fiilis on tietenkin surullinen, mutta tässä tilanteessa kuitenkin päätös on ainoa oikea.”

Missä vaiheessa et enää ollut mukana Katin tavaran toiminnassa, ja mitkä tapahtumat johtivat siihen, että poistuit kuvioista?

”Fuusioitumisen myötä Katin tavara sai uuden omistajan, jonka näkemykset yrityksen johtamisesta, pyörittämisestä ja sen tulevaisuuden suunnasta näin yrityksen perustamisesta asti mukana olleena tuntuivat vierailta ja joita en kaikilta osin voinut allekirjoittaa. Näiden muutosten myötä Katin tavara ei enää tuntunut minulle Katin tavaralta.”

”Siitä, etten enää kokenut tuntevani jopa nimelläni ja kasvoillani ulospäin toimivaa yritystä, muodostui minulle aika suuri, henkinen arvoristiriita, joka kulminoitui lopulta uupumukseen sekä siitä keväällä 2019 seuranneeseen sairauslomaan. Asioita miettiessäni ja tulevaa suunnitellessani päätin jäädä samana syksynä opintovapaalle, jonka myötä siirryin päätoimisesti opiskelemaan. Työstäni irtisanouduin lopullisesti kesäkuussa 2020, vaikka jo vuoden olinkin muissa kuvioissa ollut.”

Mitä teet tänä päivänä? Kaipaatko yhä mukaan musiikkialalle?

”Opiskelen graafista suunnittelua. Opinnot ovat loppusuoralla ja valmistun toukokuun lopussa. Sitä ennen opiskelin taiteen tuottamista ja music managementia. Opinnoista olen saanut lisää työkaluja ja siirtynyt toimimaan musiikkialalla laaja-alaisemmin. Olen myös työstänyt omia taideprojekteja ja palannut vanhojen harrastusten äärelle. En voi sanoa että kaipaisin musa-alalle koska koen etten ole varsinaisesti lähtenytkään, vastaan että kaupanalalle en kaipaa.”

Nyt kun Katin tavaraa ei enää ole, millaisen perinnön uskot sen jättäneen kotimaisen hiphopin kentälle?

”Toivon että lämpimiä muistoja ja toverihenkeä. Vaikka Katin tavara olikin yritys ja sillä oli liiketoiminnalliset tavoitteet, itse viihdyin yrityksessä ihmisten ja yhdessä tekemisen takia. Mulle kyse oli kulttuurista ja ihmisistä, ja vasta toissijaisesti liiketoiminnasta. Uskon, että siitä Katin tavara tullaankin muistamaan.”