Olitko aktiivisena 2000-luvun alun DIY-musaskenessä? Helsingin kaupunginmuseo ja Musiikkiarkisto haluaa kuulla kokemuksistasi

DIY-skenestelijät, nyt vastaamaan!

Helsingin kaupunginmuseoon avautuu marraskuussa 2020 näyttely Helsingin 2000-luvun omaehtoisesta DIY (tee se itse) -musiikkiskeneistä.

Kaupunginmuseo ja Musiikkiarkisto toteuttavat syksyllä 2019 aineistonkeruun helsinkiläisen ruohonjuuritason epämuodollisista ja epäkaupallisista musiikin tekemisen ja esittämisen paikoista ja DIY-musiikkipiirien elinvoimaisista rihmastoista.

Kyselyllä kartoitetaan muistitietoa sekä tietoa näyttelyä varten lainattavissa olevasta audiovisuaalisesta aineistosta, esineistöstä ja muusta aiheeseen liittyvästä materiaalista. Kyselyyn voivat vastata niin esityspaikkojen ylläpitäjät, tapahtumajärjestäjät, esiintyjät kuin yleisökin. Aineistonkeruun aikahaarukka on koko 2000-luku Lepakon purkamisesta nykyhetkeen ja sen kohteena on kaikki DIY-musiikin alle miellettävä ruohonjuuritason musiikkitoiminta genreen katsomatta.

Helsingin kaupunginmuseon näyttely nostaa pääkaupungin verevän ja elinvoimaisen DIY-musiikkikulttuurin ansaitsemaansa valokeilaan ja tuo marginaalit kaupungin laidoilta, squateista ja joutomailta suuren yleisön koettaviksi, kuunneltaviksi ja katseltavaksi.

Kerätty aineisto tallennetaan Musiikkiarkistoon tutkijoita ja muita kiinnostuneita varten. Musiikkiarkiston aineistot ovat käytettävissä voimassaolevan lainsäädännön (mm. tekijänoikeuslaki ja tietosuojalaki ja -asetus) sekä Musiikkiarkiston omien käyttöehtojen mukaisesti. Tallennetun aineiston omistusoikeus siirtyy Musiikkiarkistolle, mutta tekijänoikeudet säilyvät alkuperäisillä tekijöillä, jollei muuta erikseen sovita.

Kyselyn vastausaika on 3.9.–30.11.2019.

Kyselyyn pääset tästä linkistä.