On tammikuun loppu, ja suomiräpin vuoden 2023 tärkein kappale ilmestyi jo nyt – M.A:n debyyttisingle on eräs vuoden tapauksia

Huh huh.

27.01.2023

M.A julkaisi tänään debyyttisinglensä Gasolina. M.A eli Emma Imponen on Pihlderberg-labelin tuore artistikiinnitys. Kappaleen tuotannosta vastaa Pihlderbergin ja KPC-kollektiivin perustaja Rekami. Biisistä tehtiin myös musiikkiviodeo. Jaro Kohon ohjaaman videon näet alta.

Jaa kuka M.A? M.A. on ennen debyyttisinglensä julkaisua vieraillut Rekamin Tiikereitä– ja Paremmin-sinkuilla. Jo noissa hänen suvereeni tapansa käytellä sanoja keräsi huomiota, ja nyt on siis debyyttikappaleen aika.

M.A oli mukana myös KPC-kollektiivin kiertueella, joka järjestettiin Gettomasan johdolla loppuvuodesta 2022.  M.A valmistelee tällä hetkellä soololevyään, joka julkaistaan tänä vuonna Pihlderbergin kautta.

Uudesta biisistä M.A kertoo melkoisen tyhjentävästi seuraavaa:

”Joidenkin riimeissä ei enää tunnisteta meitä ihmisinä, yksilöinä, vaan asiana, joka kuvaillaan jatkuvasti haarat auki aina saatavilla kaiken materian keskellä. Me ollaan kasvettu sen räpin parissa, joka kuvailee vähätellen kehoja ja kehon osia, mutta ei anna niiden kehojen äänille tilaa. Siinä maailmassa fanit on viettäny tunteja: ne kuunteli niitä ajatuksia, kasvoi sen ideologian mukana ja inspiroitui. Mun oli lopulta mahdotonta ottaa kaikki se “vaan taiteena”. Toi vastaus on vaan niiden tapa ummistaa silmät siltä maailmalta, jonka ne on luonu tänne oman tuotantonsa kautta. Siinä maailmassa meitä vähätellään, esineellistetään, pahoinpidellään ja seksuaalisesti hyväksikäytetään. Miten se eroaa oikeasta maailmasta? Mä mietin sitä ensin mun päässä ja sitten ääneen. Sillä tavalla syntyi Gasolina.”

Katso video ja ennen kaikkea kuuntele huikea kappale ajatuksella.

Lisää luettavaa