”Onhan biisissä kaipuuta, mutta onko se aina pelkästään surullinen juttu?” – haastattelussa uutta musiikkia tänään julkaissut Kauriinmetsästäjät

Haamuja-single on elektropop-duon ensimmäinen julkaisu kahteen vuoteen.

29.10.2021

Elektropop-yhtye Kauriinmetsästäjät on viettänyt hiljaiseloa yli kaksi vuotta, mutta tänään Heikki Petrellin ja Tuomas Kaitasen muodostamalta duolta ilmestyi julkaisutauon jälkeen uusi single nimeltä Haamuja. Kappale on yhtyeen ensimmäinen Capitolin ja Universalin kautta julkaistu biisi, ja sen tuotantotiimistä löytyvät sekä Tiina Vainikainen että Joona ”Skywalk” Pietikäinen. Debyytti-ep:nsä vuonna 2017 julkaissut Kauriinmetsästäjät sai jo musiikillisen taipaleensa alkuaikoina paljon positiivista huomiota, mikä näkyi suurena suosiona keikkarintamalla.

Kauriinmetsästäjät avasi Rumballe, mitä kahden kuluneen vuoden aikana on tapahtunut, miltä uuden musiikin julkaiseminen tuntuu, ja miten Haamuja-single sai alkunsa.

Yhtye kertoo haluavansa uudella biisillään jättää tilaa kuulijan omille tulkinnoille, sillä Haamuja on kappale, jonka voi tulkita monella tavalla.

”Toiselle Haamuja voi olla esimerkiksi erobiisi, ja toiselle taas jonkun tavoittamattomissa olevan haikailua. Onhan biisissä kaipuuta, mutta onko se aina pelkästään surullinen juttu?”

Kappale sai alkunsa kertosäkeen hookista.

”Sen tekivät Joona “Skywalk” Pietikäinen ja Tiina Vainikainen. Sen kautta lähdimme kirjottamaan säkeistöjä ja biisi alkoi muodostua.”

Yhteistyö Pietikäisen ja Vainikaisen kanssa sai alkunsa Emma-gaalan jatkoilta, duo kertoo.

”Tiina ja Skywalk päätyivät jatkoilla tekemään yhdessä musiikkia, ja kyselivät paikalla olleilta liidejä. Meidän A&R Nino Lintermo heitti heille ehdotuksen, että tehkää Kauriinmetsästäjille kertsi. Tätä kautta yhteistyömme lähti käyntiin! Olemme saaneet Capitolin kautta paljon uusia kontakteja, mikä on rikastuttanut omaa tekemistämme. Olemme rikkoneet vanhaa kaavaa ja tehneet aiemmasta poiketen musiikkia muidenkin kanssa. On ollut mahtavaa inspiroitua uusista ihmisistä.”

Capitolista puheen ollen, kuinka päädyitte juuri tälle levy-yhtiölle?

”Tuottaja Joonas Laaksoharju, jonka kanssa olemme tehneet paljon musaa yhdessä, oli yhteydessä meidän Capitolin A&R:ään Ninoon, ja sen myötä aloimme keskustella yhteistyöstä. Ajatukset kohtasivat, ja tuntui todella hyvältä lähteä edistämään asioita tällä porukalla. Allekirjoitimme sopimuksen Capitolin kanssa huhtikuussa.”

Yli kaksi vuotta on kulunut siitä, kun Kauriinmetsästäjät julkaisi uutta musiikkia. Kaksikon mukaan julkaisutauko oli puoliksi suunniteltu, puoliksi ei.

”Levy-yhtiön vaihtaminen tuli meille ajankohtaiseksi, ja sen myötä otimme luonnollisesti vähän taukoa julkaisuista. Olemme kuitenkin koko ajan tehneet aktiivisesti musiikkia. Odotimme vain oikeaa aikaa sen julkaisemiselle. Ei myöskään tuntunut luonnolliselta lähteä julkaisemaan musiikkia ennen kuin alkoi näyttää siltä, että pääsisimme sen myötä myös keikkailemaan. Totta kai harmitti, että keikkoja peruuntui niin paljon, mutta jälkeenpäin ajateltuna tauko on tehnyt hyvää. Ilman pandemiaa emme varmasti olisi tässä missä olemme nyt.”

”Olemme kuitenkin keikkailleet aktiivisesti myös julkaisutauon aikana niissä puitteissa, jotka pandemia-aika on sallinut. Nyt pääsemme vihdoinkin näyttämään mitä olemme valmistelleet viimeisen kahden vuoden aikana. Into musiikkia kohtaan ei missään vaiheessa ole kadonnut, ja uusia biisejä on paljon valmiina. Uuden musiikin julkaiseminen tuntuu todella hyvältä!”

Kauriinmetsästäjät esiintyy 27.11. G Livelabissa Helsingissä.

”Odotamme innolla, että pääsemme vetämään uuden biisin livenä!”

Liput keikalle löytyvät täältä, ja linkki uuteen biisiin löytyy suoraan alta.

 

Lisää luettavaa