”Oon perusjätkä, joka tulee todistamaan koko Suomelle, että oikealla mentaliteetilla ihminen pystyy mihin vaan” – Haastattelussa lupaava Costi

Costi julkaisi hiljattain Davy Jones -musiikkivideon.

29.05.2021

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Sliki, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Costi, jolla riittää karismaa ja räppiskilliä. Muusikko on julkaissut vasta kolme kappaletta, mutta ehtinyt esittelemään niillä jo erilaisia tyylejä. Lisää on luvassa ja suosittelemme, että artisti kannattaa pistää merkille.

Varmaa on, että tällä menolla Costi tulee tekemään vielä nimeä markkinoilla. Rumballe hän kertookin erittäin määrätietoisesta suhtautumisestaan siihen mitä on tekemässä, mikä hänet vei musiikin pariin ja millaisia asioita sen saralla arvostaa.


Mikä soi napeissa just nyt?
Capo Plaza. Italialainen artisti, uskomaton flow, soundi ja tyyli. Ei liian räväkkä huomionhakuinen persoona, muttei myöskään arka. Kuuntelen paljon italialaista räppiä, fiilaan heidän soundia, flowta ja biittivalintoja. Kielenä miellyttävä korvalle. Jenkeissä tällä hetkellä ei ole ketään joka osuisi itselle täysin, Pop Smokella oli ne avaimet.”

Mist sä tuut?
”Olen kotoisin Tampereelta, Kaukajärveltä. Mua on elämässä kiinnostanut tasan kaksi asiaa: urheilu ja luovat työt. Vaikka taukoja on ollut molemmissa elämäni aikana ja välillä olen yrittänyt keskittyä muihin juttuihin, niin aina ne palaa sieltä.”

”Lopulta päätin antautua niille nyt täysin. Lukion jälkeen tehnyt erilaisia hommia, muun muassa myyntityötä ja paljon opettajan sijaisuuksia.”

”Vaikka olen aina ollut työssäni hyvä, ei kyseisistä töistä tai koulusta ole kuitenkaan ikinä löytynyt sitä liekkiä. Kipinä syttyy vasta kun pääsee kentälle/salille, tai kun pääsee studiossa kuuleen vastamiksattua biisiä.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Junnuna jo haaveilin isoista jutuista, silloin musta piti tulla seuraava Litmanen. Se taisi pelkäksi haaveeksi jäädä, niin piti keksii jotain muuta. Lukioaikoina tehtiin joitain biisejä puolivitsillä, ja sitten se jäikin kokonaan aina pariksi vuodeksi.”

”Siinä nuorena aikuisena palloiltiin jonkin aikaa, kunnes kyllästyin ei-progressiiviseen palloiluun ja kaikkiin niihin myrkyllisiin ja epäluotettaviin ihmisiin, joten päätin sitten skippaa kaiken paskan ja aloin tekemään vaan yksin sitä mikä tuntu oikealta.”

”Se tarkoitti vaan keskittymistä omiin tavoitteisiin ilman ketään hidastamassa mun missiota. Pelkkää treenaamista ja tarkkaa ruokavaliota, musiikki tuli sitten viimeisimpänä mukaan kuvioihin. Päätin, että enää ei jaksa pelleillä. Ja kun näin, millaista progressiota sain, kun en pyörinyt enää tyhjäntoimittajien ja viheltelijöiden kanssa, ei paluuta vanhaan enää ollut eikä tule olemaan.”

”Nyt tavoitteet ovat selkeät: elopaino 100kg 10% rasvoilla ja blockfestilla esiintyminen. No dayoffs before that. Ihan sama meneekö 1 vai 10 vuotta. Ja kun ne saavutetaan, asetetaan uudet tavoitteet.”


Musiikillinen esikuvasi?
”Mulla ei musiikissa esikuvia oikeen ole, mun esikuvat löytyvät ennemminkin urheilun parista. Mulle esikuva tarkoittaa ihmistä, jonka mentaliteetti ja voittamisenhalu on out of this world. Michael Jordan, Kobe, Zlatan ynnä muut sellaiset. Musiikkiin syventyminen on mulle periaatteessa niin tuore juttu, ettei sellaista esikuvaa, jota jumaloisin, oikeen löydy.”

”Olin perusjunnu, joka kuunteli JVG:tä. Sen takii mulle tärkeimmät artistitkin on vasta tuoreita, mainitsemani Capo Plaza on number one. Ylipäätään ’Italian game’ on se mun juttu. Tykkään myös kuunnella esimerkiksi ranskalaista tai latinosoundia.”

”Jenkeistä ihailen syvästi 21 Savage & Metro Boomin -komboa, fiilistelen lisäksi perus: Drakea, Lil Babya, Pop Smokea, Futurea, ynnä muita. Uskon kuitenkin, että italialainen soundi on vaikuttanut eniten musiikkiini, kyvyssä ymmärtää biitin rytmiä.”

Supervoimasi?
”Ei ole supervoimia. Oon perusjätkä, joka tulee todistamaan koko Suomelle, että oikealla mentaliteetilla ihminen pystyy mihin vaan. Mitkään kertoimet ei ole ollut mun puolella, mutta tuun silti voittamaan lopussa. Jengi vaan haluaa aina kaiken heti, pitää luottaa prosessiin. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä. Luotan omaan juttuun ja luotan ’God’s plan’.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Jos kuulisin ensimmäistä kertaa, fiilistelisin ehkä sitä asennetta. Se asenne ja itseluottamus räpeissä on kadonnut lähes kokonaan, tämä tissiposki-kaikki pelaa-nuori Suomi -meininki on näköjään tarttunu musiikkiinkin. Mä muutan sen homman.”

”Lisäksi fiilistelisin mun teksteissä niitä kaksoismerkityksiä, jotka ei vaan valitettavasti suurimmalle osalle avaudu. Mulla on tosi monessa lainissa tuplaläppä/kaksoismerkitys ja se saattaa kuulostaa siltä, että jauhan merkityksetöntä paskaa, jos se läppä ei avaudu.”

Costi?
”Mulla tulee olemaan biisejä laidasta laitaan. Jengi ei ole vielä nähnyt yhtään mitään. Tuun tekemään biisejä, joissa mennään sisään ragemeiningillä, asennetta ja hyviä läppiä. Tuun tekemään myös paljon tekstejä, joissa tulee olemaan enemmän multiriimejä ja hienoja tarinoita.”

”Mä pystyn kirjoittamaan ihan mitä vaan, inspiraatio ja ideat eivät tule loppumaan. Mä tarvitsen vain aikaa, vuoden kahden päästä mun diskografia tulee olemaan todella monipuolinen. Seuraavat julkaisut mennään varmaan vielä pitkälti asenne edellä, ja tehdään upeita videoita. Nyt se kaikki vasta alkaa.”

Lisää luettavaa