”Mulla on elämässä tapahtunut niin paljon hulluja juttuja” – Haastattelussa soolouralle siirtynyt Sliki

Sliki julkaisi hiljattain uuden singlen.

22.05.2021

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Röge, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Sliki, jonka moni saattaa tuntea Sliki & Hamuelos -duosta. Muusikko siirtyi soolouralle ja julkaisi näytteeksi tulevasta Hodari-sinkun. Biisi on vanhaan rehtiin ja rehelliseen räppisoundiin kallellaan, kuulostaen silti modernilta. Artistin tekemisistä paistaa varmat otteet ja Rumballe hän kertookin omista suunnitelmistaan, antaen näytteen määrätietoisuudestaan.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Oon tehny lupauksen itteni kanssa, että niin kauan kun duunaan tätä memphisprojektia, mun napeista saa tulla vaa memphistä. Oon nii super-impulsiivinen tyyppi, että jos kuulen jotain mun mielestä siistii, niin lähen heti tekee sitä ja sitten on vaikea pysyä siinä yhdessä genressä, sen voi kuulla mun aikaisemmista projekteista.”

”Key Glockin ja Young Dolphinin Dum and Dummer on soinu huolella. Vaikka se onkin jo kaksi vuotta vanha projekti, se ei silti vanhene mun korvissa. Se on vaan nii hyvällä maulla duunattua musaa ja mulle tulee leija fiilis, kun kuuntelen sitä ja pystyn samaistuu niihin juttuihin.”

Mist sä tuut?
”Oon Pikku-Huopalahdessa viettänyt suurimman osan mun elämästä ja sieltä päin on kanssa mun koko kaveriporukka. Meillä himassa kuunneltiin musiikkia kokoajan ja se on ollu ihan pienestä asti läsnä. Mulla oli ihan pienenä joskus 6-vuotiaana tapana nauhoittaa MTV:ltä VHS:lle rapmusiikkivideoita, joita keräilin sellaseen pahvilaatikkoon joka oli ihan täynnä niitä.”

”Yks päivä joskus ala-aste-aikoina törmäsin Palefaceen mun mutsin duunipaikalla ja se heitti mulle jotain juttua, että mun pitää pysyy aina hiphopis mukana, hahah. Sitten se heitti mulle paperilapun mihin se oli kirjottanut, että pidä kulttuurii yllä ja jotku skidit riimit. Se oli mulle pikkupoikana aika voimaannuttava juttu ja päätin, että joku päivä teen itsekki musaa.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Mä oon käynyt monissa eri päiväduuneissa ja melkein aina saanut fudut. Oon rehellisesti kokeillut ihan kaikkea: perustanut oman yrityksen 19-vuotiaana, ollu raksal, ollu mäkkäris mistä sain kans fudut. Pääsin yhtee it-firmaan yritysmyyntiin myyntipäälliköksi ja olin sillee, että nyt oon made it.”

”Sain sieltäkin fudut ja menin ihan diippeihin. Mietin, mikä mussa on vialla, kun tää menee aina tälleen. Pohdin jonkun kuukauden, että mitä helvettii mä voin tehdä ja sitten päätin, että nyt alan tekee musaa kunnolla ja katson pärjäänks mä siinä. Mulla on elämässä tapahtunut niin paljon hulluja juttuja, että tuntuu kuin mulla ois elämäntarkotuksena joskus tuoda ne esiin.”

Musiikillinen esikuvasi?
Notorious B.I.G. siitä lähtien kun kuulin ekaa kertaa Ready to Die -albumin. Se tunnelma, flow ja tarinankerronta oli nii omalla levelillä. Se vaan osui mulle jotenkin ihan sieluun asti ja inspiroiduin sitä kautta tekee musaa ihan uudella tavalla. En osaa sanoo miten sen vaikutus kuuluu mun musassa, mutta se on ollut mulle kaikista merkittävin julkaisu ja artisti kenen kaikki dokkarit ja tiedot oon kolunnut läpi.”

Supervoimasi?
”Oon vähän niin kuin kameleontti, pystyn olla loppujen lopuksi ihan mitä vaan ja vaihtaa tyylejä tosta noin.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Ne ois varmaa mun tekstit. Ne keillä on samanlainen lifestyle tai huumorintaju, pystyy samaistuu niihin.”

Sliki?
”Biisin aiheet on pitkälti ihmissuhteista ja rahasta, oikeestaan ihan kaikki. Raha on aina tosi isosti läsnä biiseissä, koska loppujen lopuksi mä käytän mun päivistä tosi ison osan vaan miettimällä rahaa ja niin on ollut ihan pienestä asti.”

”Artistina tärkeintä on pysyä omana itsenään ja koittaa vältellä rapcappei. Tekstit on mulle tosi tärkeitä ja haluan, että mun tekstit herättäisi aina jotain reaktioita. Oli ne sit negatiivisia tai positiivisia, joku reaktio pitää tulla.”

Sliki & Hamuelos?
”Duossa täytyy löytää se yhteinen sävel ja se saattaa välillä poissulkea monii aiheita, jos toinen ei pysty samaistuu niihin tai sitten joutuu vaan lähtee näyttelemään sen toisen mukana.”

”Nyt kun ollaan lähdetty sooloilemaan, molemmat pystyy tehdä musiikista paljon henkilökohtaisempaa ja oman näköistä. Nyt tämä soolo mahdollistaa sen, että voi toteuttaa sen oman vision 100% ja tää mun soolo tulee nyt näyttää siltä, miten mä näen asiat ja miten elän. Tässä ekassa sinkussa voi kuulla aika radikaalin eron kun vertaa duojuttuihin.”

Hodari?
”Mulla olisi suunnitelmissa tehdä tää projekti keikkoja varten, että energia pysyisi tosi ylhäällä kaikissa biiseissä, niin kuin just Hodarissa.”

Hodarin musiikkivideo?
”Nyt kun mä oon täysin yksin ja omakustanteisesti, mä voin toteuttaa mun kaikki ideat täysin vapaasti. Jos haluan vaikka räjäyttää auton musavideossa, nii sit mä keksin miten mä saan budjetin siihen kuntoon ja teen sen ilman, että mun täytyy kysyy lupaa keltään.”

”Musavideot ja leffat on mun iso intohimo ja haluun päästä toteuttamaan sitä täysillä nyt soolona. Tää Hodari-videon idea lähti 2020 kesällä. Kirjoitin kässäriä ja biisiä samaan aikaan ihan pikku hiljaa eteepäin johkin marraskuuhun asti. Sitten laskin paljon mä tarviin siihen rahaa ja aloin hyvissä ajoin säästää siihen.”

”Meidän piti kuvaa se ekan kerran helmikuussa, mutta se siirtyi maaliskuulle. Sitten kaksi päivää ennen kuvauksia Melo joutui karanteeniin ja mietin miten me saadaan tämä kuvattua, kun kaikki lokaatiot oltiin jo valmisteltu ja yms.”

”Sitten hetken stressaamisen ja pähkäilyn jälkeen sain idiksen, että laitetaa valkokangas vikaan lokaatioon ja ammutaan videotykillä Melo sinne taustalle messiin. Näytti siltä, että tämä kääntyykin voitoksi ja saadaan hyvää contenttia, niin päivä enne kuvauksia kuvausryhmä joutui karanteeniin ja kuvaukset peruttiin. Sitten onneksi saatiin kaikki sumplittua uudestaan kolmen viikon päähän ja kuvattiin koko setti 21 tuntia putkeen ja se oli siinä.”

Lisää luettavaa