Röge haluaa tuoda Kotkan maailmankartalle – Haastattelussa velmuileva tulokas räppäri

Röge julkaisi hiljattain uuden singlen.

15.05.2021

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Tactic L, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Röge, joka on yksi Universalin tuoreimmista kiinnityksistä. Räppäri julkaisi hiljattain Usko mua -singlen ja nyt sille Okko Käyhkön ohjaaman musiikkivideon, joka on nähtävissä alta.

Muusikon kunnianhimoisena tavoitteena on saattaa Kotka maailmankartalle (mikäli Teemu Pukki ei ole vielä tehnyt sitä), mutta toki myös kevyemmät suunnitelmat ovat mielessä. Lue artistin varsin lennokkaat vastaukset kysymyksiin alta.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Tein kerran biisin yhen tytön koirasta, niin sitä oon nyt bläästänny mun vähä huonoista Labtecin kajareista. Sen koiran nimi on Luka ja se biisi on tehty Bruno Marsin biittiin. Eli kiitos Luka ja Bruno.”

Mist sä tuut?
”On JVG:n paras biisi. Se ykkönen kun Stepa tulee ineen… mies menee inessiiviin. Mut niin, mä tuun Suomen Monacosta eli Kotkan Karhuvuoresta. Mä teen musaa yhden mun kaverin Roopen kanssa. Aina kun meen studiolle niin se istuu siellä kun mikäkin köyhän miehen Puff Daddy ja sanoo et tehdäänkö joku hitti. Ja silleen se on menny nyt pari vuotta ja sillee mä kai oon päätynyt tähän.”

Silloin tajusin että haluan artistiksi?
”Kun näin, että Jay-Z sai Beyoncen, niin silloin mä tiesin, että haluun tehdä tätä. Oon kuitenkin Ed Sheeranin näkönen kaveri, ja ei noita mimmejä oo ikinä kiinnostanut se, että sä teet jotain vuorotyötä, jos näytät Kape Aihisen tokmanniversiolta.”

Musiikillinen esikuvasi?
”No salee Kalle Kinos, Kriso K, ja Kube. Kaikki räppärit kenen nimi alkaa koolla ja sit noista mainstreamtyypeistä salee Kaija Koo. Se on ikuinen päällikkö.”

Supervoimasi?
”En yritä olla mitään muuta kuin mitä oon, oon maailman normaalein tyyppi. Vaikka fisu sano, että normijäbä ei oo siisti, niin kyl sekin voi olla ihan siisti. Oon myös hyvin ystävällinen, koska äiti opetti et silleen saa kaverin ja mulla on ainakin 5 kaveria.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa niin mihin rakastuisit?
”Varmaa joihinkin sanavalintoihin. Mun mielestä ’saneeraamaan’ on siisti sana, vähän niinkuin joku ’teatraalinen’. Ihan sairas sana, mutta en tiedä vieläkään mitä se meinaa. Veikkaukseni että [liittyy] jotenkin elokuvateattereihin.”

Röge?
”Musiikkini on kai räppiä. Tää on se kohta kun pitäisi sanoa, että en halua lokeroitua mihinkään yhteen genreen. Mä en sano sitä nyt. Kirjotan biisejä yleensä aina sen aikaisesta tyttöystävästä kenen kaa mä seurustelen. Mulle tärkeintä artistina on saada Kotka jotenkin maailmankartalle.”

Universal ja vinyylipromot?
”Tästä saa kiittää Eemeli Pirttimaata ja Joonagraphicsia. Ne soitti mun demoja Tino Pirttiojalle ja Martti Vuoriselle. Kävin myös kerran soittamassa VilleGallelle demoja, mutta ei riittänyt vielä silloin.”

”Haluttiin kai vähän erottua tolla vinskahommalla. Kerään itse vinyylejä ja vanhoja suomiräp-cd-levyjä, niin tuntui aika luonnolliselta. Ps. Jos jollain on myydä Rudin Vaimokassua tai Stöön Stökiss-vinskaa, niin slaidaa dm instagramissa. Ja kyl mä haluan mun levyistä aina tehdä jonkun fyysisen julkaisun myös. Eli säästä sun vinskasoitin bro!”

Usko mua?
”Se kuvastaa mua, koska löydän aina itseni tilanteesta, kun kukaa ei usko mua. Liika huulenheitto ja patologinen valehtelu ei oo hyväksi. On tulossa jotain pidemp…. sori en voi puhuu, Tino on mun takana ja uhkailee mua. Toivottavast tää biisi jää jonku päähän, että saan ainaki miljoona kuuntelua ja sitä kautta uuden pyörän ja One Plus -puhelimen. Ja jos Huawein bossi lukee Rumbaa, niin laita sähköpostia.”

Lisää luettavaa