Itseilmaisua alitajunnasta – Haastattelussa Tactic L

Tactic L julkaisi hiljattain uuden singlen.

Julian Riikonen

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Luna Kills -yhtye, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Universalin uusi kiinnitys Tactic L. Muun muassa Sexmanen ja Williamin kanssa yhteistyötä tehnyt uransa alkuvaiheessa oleva muusikko kertoo Rumballe musiikistaan ja miksi Saat mut tuntee -sinkku sai toimia esimakuna tulevasta.

Mikä soi napeissa just nyt?
Big Black Deltan Dreary Moon. On olemassa joitain biisejä, jotka vaan vie sut jonnekin muualle. Dreary Moon on yksi niistä.”

Mist sä tuut?
”Mä oon kasvanut ja asunut Nokialla. Tää on pohjimmiltaan hyvin kaunis kaupunki ja opettanut mulle paljon.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Kun tajusin, kuinka luonnollinen tapa laulunkirjoittaminen ja biisien luominen mulle on, niin ymmärsin, että mun on tarkoitus elää tän tavan kautta.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Mun elämään eniten vaikuttanut artisti on Michael Jackson. Musiikki voi olla niin paljon enemmän kuin vaan musiikkia ja MJ on siitä tosi hyvä esimerkki. Siinä on kyse kokonaisuudesta, jossa vahvana osana on myös esimerkiksi visuaalisuus ja liikkeet.”

Supervoimasi?
”Oon huomannut, et supervoimallisten lähteiden äärelle pääsee vasta sitten, kun lopettaa esittämästä kuolematonta supersankaria. Kuolevaisuus ja haavoittuvaisuus ovat hyvin voimakkaita supervoimia.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Hulluun tuotantoon, puhtaaseen tunteeseen ja ehkä siihen tietoisuudenvirtaan jonka syvyyksiin on helppo uppoutua.”

Tactic L?
”Tactic L:n musiikki on jotain sellasta mitä en välttämättä itsekään oikein ymmärrä. Yleensä biisit syntyy kuin itsestään. Ne on varmaan vaan jotain mun alitajunnan itseilmaisua.”

Saat mut tuntee?
”Oli aika luoda Tactic L uudelleen ja tämä oli ensimmäinen biisi, jonka kirjotin sen prosessin jälkeen. Sen takia tuntuu oikealta aloittaa tämä matka just sillä.”