Paavoharju-kirjassa kiskotaan kiljua, mutta yhtyeen paluuta juhlistamaan on pantu IPA

Mustan virran panimo on asialla.

24.04.2018

Paavoharjun varhaisvuosista kertovan Tuote-kirjan julkaisua juhlistetaan Helsingin Korjaamolla 9. toukokuuta. Lauri Ainalan toimittamassa ja suureksi osaksi kirjoittamassa teoksessa nuoret savonlinnalais-outsiderit vasta aloittelevat musiikin tekoa, muun muassa kiljun avittamana.

Charles Bukowski on Tuotteen stoorin rinnalla keskiluokkaista dokailua. Lähempänä on William Burroughs, mutta heroiinin tilalla on kilju, tuo Tuotteen harmaa liemi. Stoorin kiljuburroughs on jatkuvaa ulostamista ja oksentamista, jossa paskaa tulee joka reiästä. Vanhasta on päästävä eroon, että uutta voisi syntyä: uusi kulttuuri syntyy edellisen raunioille”, Kalle Hamm kirjoittaa kirjan alkusanoissa.

Mustan virran panimo kantaa kortensa kekoon savonlinnalaisen alakulttuurin juhlistamiseen. Kiljun sijaan panimo on – onneksi – pannut Tuote-ipan. Tätä olutta ei ole saatavilla missään muualla kuin Korjaamolla kyseisenä iltana. Etiketin on suunnitellut Ainala (ks. kuva alla).

Korjaamon tapahtumaa varten kasatun ”Paavoharju-tribuuttibändin” laulusolisteina nähdään levyilläkin esiintyneet Paperi T, Joose Keskitalo, Toni Kähkönen ja Anniina Auf. Lavalle nousee myös Lauri Ainala. Lisäksi Joose Keskitalo soittaa legendaarisella myrkkyruiskukitarallaan vanhaa tuotantoaan ja harvoin kuultuja helmiä. Illan aloittaa ensimmäistä kertaa Helsingissä esiintyvä Savonlinnalainen yhtye Trees.

Lisää luettavaa