Päivän mielenkiintoisin paluu: Siltä ainoalta hyvältä 90-luvun vaihteen funkmetal-yhtyeeltä uusi albumi

02.07.2014

Living Colour tulee taas!

Teksti: Jarkko Fräntilä

Ah, funkmetal, tuo musiikkigenreistä kiistellyin. Joillekin se edustaa 90-lukua ja naiivia ajattelutapaa ja biletystä sukka kikkelin päällä Red Hot Chili Peppersin tyyliin. Toisaalta joillekin funkmetal on esimerkki siitä, miten valkoinen mies ryösti jälleen erään musiikkityylin ja banalisoi sen hyvin toimeentulevien Mersu-kuskien mukuloille.

Funkmetal-yhtyeiden seassa oli kuitenkin myös helmiä. Eräs näistä helmistä oli Living Colour, joka julkaisi 90-luvun vaihteessa kolme albumia, jotka laskettiin funkmetalin genreen. Levyt olivat kuitenkin iloinen sekamelska erilaisia tyylejä, ja esimerkiksi Stain-albumilla voi kuulla sävyjä jopa Bad Brainsistä.

Bändi hajosi vuonna 1993 julkaistun Stain-albumin seuraajan nauhoituksissa 1995, mutta palasi takaisin vuonna 2003. Sen jälkeen Living Colour teki albumin vuonna 2009, ja bändiltä on tulossa jälleen uusi albumi. Shade-nimisen levyn pitäisi ilmestyä syksyllä.

Miukäli Living Colour ei ole tuttu, niin kuuntele pari näytepalaa alta. Potkiihan tuo vieläkin hemmetin hyvin verrattuna vaikkapa… Mordrediin.

Lisää luettavaa