Paleface ja amerikkalaisräppäri yhdistivät voimansa – syntyi afrobeats-henkinen voimabiisi lapsuusmuistoista

Perjantaina ilmestyneessä Young-biisissä räpätään vuorotellen suomeksi ja englanniksi.

13.05.2022

Suomalaisen hiphopin pitkän linjan ammattilainen Paleface eli Karri Miettinen on ahkera tekijä artistikollaboraatioiden parissa. Tällä kertaa mies on yhdistänyt voimansa amerikkalaisräppäri Pete Santosin kanssa.

Kaksikon perjantaina ilmestynyt yhteiskappale Young on kaksikielinen voimabiisi, jonka on tuottanut Boyat-yhtyeen Berat Cimill, ja miksannut ja masteroinut Grammy-palkittu Jake ”Vicious” Grotticelli”. Kappaleessa verestetään lapsuusmuistoja ja todetaan, ettei kypsyydellä ole ikää.

”Olemme kaikki eri vaiheissa omaa kehitystämme. Osa juoksee villinä ja pelottomana, osa puhuu kokemuksen syvällä rintaäänellä, kuin Lion Kingin Mufasa. Young-kappale juhlistaa kaikkia näitä vaiheita ja muistuttaa meitä ottamaan kaiken irti elämästä”, Pete Santos kommentoi tiedotteessa.

”Kappale syntyi nopeasti studiosessiossa. Vaibi oli kohdillaan! Aluksi räppäsin oman versen suomeksi keskellä muuten englanninkielistä biisiä, sitten keksimme vuorotella suomeksi ja englanniksi ja palaset loksahtivat kohdalleen. Biisin afrovaikutteinen biitti oli freesi ja erilainen kuin valtaosa tämän hetken räppituotannoista”, Paleface kertoo.

Palefacen viimeisin albumi on loppuvuodesta 2019 ilmestynyt Laulavan unionin kanssa tehty amerikkalaisia työväenlauluja sisältävä Tie vapauteen. Artisti on julkaissut sen jälkeen uutta musiikkia muun muassa Malmin ääni -lyhytelokuvassa, ja ollut mukana Elektro GT -yhtyeen albumilla Ruma (2021).

Kuuntele biisi alta!

Lisää luettavaa