Pariisin kevät herää talviunilta – katso studiovideo

Monitoimimies Arto Tuunelan suomenkielinen pop-projekti palaa toisella albumillaan. Ensimmäinen radiosingle lähtee soittoon ensi viikolla.

Kuva: Sony

Levy-yhtiön tiedotteessaan ”yhden miehen kollektiiviksi” kutsuma Arto Tuunelan hengentuote Pariisin kevät julkaisee toisen albuminsa 12. toukokuuta. Albumilta lohkaistu Invisible Man -kappale soi ensimmäisen kerran tiistaina 30.3. YleX:n Rytmibarometri-ohjelmassa kello 16 jälkeen. Jos alla oleviin studioväläyksiin on uskominen, sinkun nimestä huolimatta albumilla lauletaan edelleen suomeksi.

Pariisin kevään esikoisalbumi Meteoriitti julkaistiin helmikuussa 2008. Levyä kiiteltiin raikkaasta lähestymistavasta suomenkieliseen popmusiikkiin.

”Meteoriitti on hämmästyttävän monimuotoinen pop-levy, jossa jokainen sävy ja yksityiskohta on perusteltu ja paikallaan kansitaidetta myöten. Siitä huolimatta, että tyylikirjo venyy sievästä nössöpopista häikäilemättömiin hittikertosäkeisiin ja intiimeistä kuiskailuista taivaanrantaa maalaaviin nostatuksiin”, kirjoitti levyarviossaan Rumban Janne Flinkkilä.

Pariisin kevät kunnioittaa Leevi and the Leavingsin perintöä ainakin yhdellä tavalla: yhtye ei keikkaile. Ainakaan toistaiseksi.

Pariisin kevään laulaja-kitaristi-biisintekijä-äänittäjä-miksaaja-tuottaja-mitävielä Arto Tuunelan alias Arthur Tunesin toinen yhtye on englanninkielistä vaihtoehtorockia soittava Major Label. Lähihistorian hämäristä löytyy hänen muitakin projektejaan, kuten Samuel Tubak ja Helsinki Blues Driver.

Tuunela työskentelee Finnvoxin studiolla äänittäjänä ja on tuottanut levyjä Damn Seagullsista Downstairsin kautta Pete Parkkoseen. Biisejä hän on tehnyt muun muassa Katri Ylanderille. Ylander myös lauloi Tuunelan tekemällä YleX:n kesäkumibiisillä vuonna 2008.

Rumban juhlavuoden kunniaksi syksyllä 2008 julkaistulla Desert Island Sessions -albumilla Tuunela toimi äänittäjänä, miksaajana, kapellimestarina ja tuottajana. Hän kokosi Suomenlinnan Seawolf-studioon parikymmentä kotimaista muusikkoa, jotka tekivät yhdessä lähes tyhjästä viikossa levyllisen musiikkia.