Pedagogi ja persreikä, Hesarin hehkuttama runoilija sekä kuoleman pakoilija huomenna keikalla Helsingissä

Sitten hieman taidetta.

26.10.2022

Luontokonttaaja esiintyy huomenna 27. päivä lokakuuta alkaen kello 18.00 Roihuvuoren Riossa. Luontokonttaajan muodostavat musiikista vastaava Mikko Turunen, joka säestää runoilija Mikko Rädyn sekä Irene Kajon tekstejä.

Mistään Cheek-henkisestä popmusiikista ei ”ihan” ole kyse, vaan Turunen improvisoi musiikit lennosta, jonka päälle sitten Kajo ja Räty lukevat tekstejään.

Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Facebook-tapahtuman sivuilla täällä avataan (tai ei avata) asiaa näin:

”Luontokonttaaja nauraa ihmiselle, vaikka ei paljoa naurattaisi, karttaa pönötystä ja paperin vakavuutta. Livekeikalla musiikki ja puhe kulkevat äkkiväärässä liitossa. Unelmana tanssittava runo.

Miksi poistit sydämen Turunen? -lavarunoesitys hyppää uusliberalistisen markkinatalousveturin jykeviin ohjaksiin ja rämistelee halki kaupungin patriarkaatin kilpi hiljaisten naisten päihin iloisesti kolisten. Raiteisiin köytetyt – pomppuja tiessä. Esitys saattaa sisältää kritiikkiä. Kesto n. 40 minuuttia. Runoista vastaavat Mikko Räty ja Irene Kajo ja musiikin esitykseen säveltää Mikko Turunen.”

Illan esiintyjistä sivuilla kerrotaan seuraavaa:

”Mikko Turunen tekee musiikkia huijatakseen hiljaa lähestyvää kuolemaa. Mikko Räty karttaa määrittelyjä ja on julkaissut esikoiskokoelmansa Borealia Tammen kustantamana syksyllä 2022. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa teosta. Irene Kajo on pedagogi ja persereikä, narsissi ja marttyyri, reikäleipä, jonka keskeltä taiteilijat kurkkivat.”

Rädyn teos on saanut melkoista hehkutusta osakseen. Esimerkiksi Helsingin Sanomat nosti teoksen komealla tavalla esiin arviollaan, jonka voit lukea täältä.

Alta voit kuunnella, mitä on luvassa.

Lisää luettavaa