Pehmoaino laulaa ihmissuhteista vaikuttavan viiltävästi

Rakasta mua on artistin toinen singlejulkaisu.

Simo Pukkinen

Ensimmäisen singlensä elokuun lopussa julkaissut Pehmoaino palaa nyt uudella kappaleella nimeltä Rakasta mua. Sonylle levyttävää artistia ollaan aiemmin kuultu muun muassa Keko Salatan viimeisimmällä albumilla.

Siinä missä Pehmoainon ensimmäinen single Sekaisin oli herkkä ja haavoittuva myönnytys rakkauden alttarilla, on Rakasta mua suorastaan hyinen lopetus tarinalle, josta ei koskaan mitään vuosisadan rakkaustarinaa ollut kasvamassakaan. Biisissä lauletaan jääkuningattaren viiltävyydellä kadotetuista tunteista ja rikotuista ihmisistä, jotka lopulta typistyvät pelkäksi merkityksettömäksi leikiksi.

Kappaleessa vaikuttavaa on suorapuheisuus, sillä kukapa meistä ei olisi vähintään tiedostamattaan käyttänyt toista ihmistä omiin itsekeskeisiin tarpeisiinsa? Kukapa ei olisi epäonnistunut olemaan hienotunteinen tai huomioonottava, tai aina onnistunut pitämään rakkauden erillään hyväksytyksi tulemisen tarpeesta? Ja kuinka esimerkillisesti jaksamme pitäytyä kartalla omista puolustusmekanismeistamme silloin kun koemme tulevamme hylätyksi – eikö olekin yllättävän helppoa työntää toinen pois ennen kuin oikeasti sattuu?

Singlen soundimaailma ilmentää osaltaan päättyvään ihmissuhteeseen sisältyviä sinne tänne tempoilevia tuntemuksia. Topi Kilpisen tuottama kappale viettelee pehmeästi ennen kuin jyrää totaalisesti alleen, ja ah kuinka hyvältä se tuntukaan, etenkin kun Pehmoainon vaikuttava ääni samaan aikaan kelluu korvakäytäviä pitkin tietoisuuteen.

”Visuaalisuus on mulle tärkeä osa musiikkia, ja siksi halusin tehdä Sekaisin-biisin tapaan myös uudelle singlelle elokuvallisen lyhytmusavideon”, Pehmoaino kertoo. ”Mä koen musiikin synesteettisesti kuvina, muotoina ja väreinä, ja Bajo Helsinki toteutti mun vision upealla tavalla.”

Alta voit kuunnella biisin sekä katsoa sen minuutin mittaisen lyhytmusiikkivideon.