Perus­suomalaisten kansan­edustaja Juha Mäenpää poistettiin Provinssista – syynä Mäenpään kirjoitus sanomalehdessä

Juha Mäenpää poistettiin Provinssista.

02.07.2023

Ilta-Sanomat kertoo sivuillaan täällä, että Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää poistettiin Provinssin festivaalialueelta lauantaina. Provinssin järjestäjä vahvistaa tapahtuneen.

Festivaalialueelta poistamisen syyksi Mäenpää kertoo hänen Ilkka-Pohjalaisen kolumninsa. Tekstissään hän arvostelee Opetushallituksen ohjeita ja kritisoi sitä, miten kouluissa ja varhaiskasvatuksessa opetetaan lapsille, ”miten joillakin pojilla on pimppi.”

”Eihän tämä voi olla todellista, että varhaiskasvatuksen työntekijät velvoitetaan opettamaan tällaista sontaa lapsille. Ihan helvetin noloa, että kansanedustaja pysäytetään kaiken kansan keskuudessa. Eivät ihmiset tiedä, miksi minut ohjattiin ulos. Onko tämä vainoa vai mitä tämä sitten on? Aika absurdi juttu”, Mäenpää kertoo Ilta-Sanomille.

Mäenpää kertoo olleensa selvin päin, kun hänet poistettiin tapahtuma-alueelta.

Syyksi Provinssin toimitusjohtaja Marko Kivelä kertoo, että Provinssi pyytää kutsuvieraitaan noudattamaan tapahtuman arvoja, kun he rekisteröityvät Provinssin järjestelmään.

Kivelä kertoo Ilta-Sanomille, että Provinssi on organisaationa sitoutunut noudattamaan toimintaperiaatteita, jotka pyrkivät edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista. Kivelä kertoo, että Mäenpään kirjoitus oli ristiriidassa Provinssin arvojen kanssa. Kivelän mukaan Mäenpäälle ilmoitettiin jo lauantaipäivänä, ettei hän ole kutsuvieraana tervetullut Provinssiin. Mäenpää itse kertoo, ettei ollut tietoinen kutsun peruuntumisesta.

Kivelän mukaan Mäenpää poistui rauhallisesti festivaalialueelta.

Lue Ilta-Sanomien juttu täältä.

Viime vuoden syyskuussa Iltalehti kertoi täällä, että poliisi on aloittanut esitutkinnan kansanedustaja Juha Mäenpään epäillyssä syrjintätapauksessa.

Lisää luettavaa