Phil Collinsin eläkkeen keskeytys ei miellytä kaikkia – jo lähes 3000 allekirjoitusta adressissa laulajan paluun estämiseksi

Tuhannet ihmiset kärsivät Phil Collins -darrasta.

07.11.2015

Phil Collins yllätti viime viikolla musiikkikansan ilmoittamalla jättävänsä eläkkeensä kesken. Vuonna 2011 musiikkiuralta syrjään jäänyt laulaja kertoi tekevänsä vielä uuden soololevyn ja kiertueen.

Tieto sai aikaan myös pelon sekaisia tunteita. Laulajan paluun estämiseksi on tehty adressi, jossa on jo nyt yli 2700 nimeä. Adressin aloittaja Brian Pee pukee ongelman ytimen selkeästi kuvauksessaan:

”Phil Collins on ilmoittanut, ’ettei enää ole eläkkeellä’.
Maailmassa on jo valmiiksi liikaa kärsimystä.
Tämä on estettävä.”

Phil Collins must be stopped

Tämä tuskin kääntää paluuaikeet. Sooloartisti ja Genesis-yhtyeen entinen rumpali-laulaja kertoi Rolling Stonelle, että hän haluaa tehdä paluun lähinnä voidakseen näyttää lapsilleen, “mitä isä tekee”.

“Lapseni olivat vielä kehdossa, kun minä viimeeksi keikkailin. He haluavat nyt nähdä, minkälaista isän työ on”, Collins kertoi.

“He pitävät musiikistani, ja haluan ottaa heidät mukaan kiertueelle, jotta he voivat todella nauttia siitä.”

Haastattelussa kyseltiin myös mahdollisuuksista Genesiksen paluuseen. Progeyhtye oli 1970-luvun menestyneimpiä bändejä ja on myynyt maailmanlaajuisesti yli 130 miljoonaa albumia. Genesiksen alkuperäinen laulaja Peter Gabriel on myös menestynyt soolourallaan.

“Rakastan Genesiksen jätkiä, mutta tehdään tämä soololevy ensin. Katsotaan ensin, miten tämä menee.”

Phil Collinsin eläkkeelle siirtyminen neljä vuotta sitten oli katkera hetki. Masentunut laulaja kuvaili poistumistaan sanoilla “tuskin minua kukaan jää kaipaamaan”.

Adressista huolimatta Collinsin pelko tuskin oli aiheellinen. Hän on Michael Jacksonin ja Paul McCartneyn lisäksi ainoa muusikko, joka on myynyt yli sata miljoonaa levyä sekä yhtyeessä että soolouralla.

Collinsilla on myös parhaan laulun Oscar-palkinto Tarzan-elokuvasta vuodelta 1999, seitsemän Grammy-palkintoa ja Genesiksen kautta paikka Rock and Roll Hall of Famessa.

—–

Alla pikainen kertaus Phil Collinsista. Varokaa darraa.

Genesis – Dancing With the Moonlit Knight (1973)
Genesiksen klassikoita. Progen kulta-ajan sekavuustilasta muistuttava livetaltiointi. Collins on rummuissa, Gabriel laulaa. Pelle Miljoonan ja Ari Taskisen lempiosuus kappaleesta alkaa kohdasta 2.50.

Phil Collins – In The Air Tonight (1981)
Collinsin ensimmäisen hitti ensimmäiseltä sooloalbumilta Face Value.

Phil Collins – Another Day In Paradise (1989)
Laulajan ehkä kuuluisin kappale.

Phil Collins – You’ll Be In My Heart (1999)
Disneyn Tarzan-elokuvaan tehty laulu voitti parhaan laulun Oscarin.

Phil Collins – Girl (Why You Wanna Make Me Blue) (2010)
Collinsin viimeinen albumi ennen eläkkeellä piipahdustaan oli Going Back, joka sisälsi pelkästään covereita, ja on jo hyvin kaukana sekä Genesiksestä että 1980-luvun tuotannosta. Tämä materiaali kiinnosti enää harvoja.

Lue lisää: Phil Collins ilmestyi koulubändin keikalle

Lue lisää: Peter Gabrielin show tarjoiltiin kuin kolmen lajin ateriana – haastattelu

Lisää luettavaa