Pitkän linjan räppäri ja tuottaja kiinnitti levymerkilleen suvereenin tulokasartistin – ”Kirjoitustaidot hipovat täydellisyyttä”

M.A on Pihlderberg-levymerkin uusin kiinnitys.

30.04.2022

Jyväskyläläisen KPC-kollektiivin perustajana tunnettu Rekami julkaisi eilen uuden kappaleen nimeltä Tiikereitä. Kappale on kokonaan Rekamin tuottama, ja siinä vierailee uusi kiinnostava artisti nimeltä M.A.

Tiikereitä on sanomansa puolesta painava, mikä ei tässä yhteydessä kuitenkaan ole synonyymi raskaalle. Päinvastoin: Rekamin ja M.A:n riimeissä riittää ajatuksia myllertävää tutkittavaa toistuvien kuuntelukertojen ajaksi. Vaikka kumpikin käsittelee osuuksissaan aivan omia teemojaan – Rekami skeptisyyttä ja epäluottamusta, M.A ylisukupolvisia kipupisteitä – artistien teksteissä ja tavassa tuoda esiin päivänvalolta usein piiloon jääviä seikkoja on rehellisyyttä ja vakuuttavuutta, joka virtaa luontevasti läpi kappaleen.

Rekami on pitkän linjan artisti ja tuottaja, jonka kyvyt eivät taaskaan jää paitsioon, mutta erityisen kutkuttavaa kappaleessa on M.A ja hänen suvereenit säkeistönsä. Vaikka ei edes puhuttaisi artistin jo tässä vaiheessa selkeää kyvykkyyttä osoittavasta tyylistä esittää tekstejään, on näiden tekstien sisältö merkille pantava seikka itsessään. Aihevalinta on tärkeä ja etenkin näkökulma aiheeseen räpin kontekstissa melko harvinainen.

”Halusin tuoda esille äidin puolen juureni ja nostaa kunniaa edesmenneille isovanhemmilleni”, M.A kertoo. ”Koen, että heidän suurin perintönsä on se, mitä kannan sisälläni tänä päivänä. Tunnistan itsessäni niin isoäitini tahdonvoiman kuin isoisäni herkkyydenkin. Jo kolmen sukupolven ajan olemme joutuneet todistelemaan omaa paikkaamme ja luomaan kotia maissa, jotka eivät tunnu kodilta. Halusin, että sanomastani tulee anteeksipyytelemätön ja rehellinen.”

Rekami puolestaan kommentoi osuuttaan näin: ”Oma tekstini heijastelee selkäytimestä kumpuavaa epäluottavaisuutta, josta on välillä hyötyä, etenkin jos epäilykset osuvat oikeaan. Vastapainoksi sisällytin mukaan tilanteita ja hahmoja, jotka hyvyydessään onnistuvat kumoamaan ennakkoluuloni.”

M.A eli Emma Imponen on Rekamin Pihlderberg-levymerkin uusin kiinnitys, jonka soololevy ilmestyy tänä vuonna. Rekami kertoo levytyssopimukseen johtaneesta prosessista seuraavaa: ”M.A:n aiempia tuotoksia löytyy mm. Soundcloud-palvelusta ja sieltä löytyvät biisit ovat jo hyvä osoitus Imposen monipuolisuudesta ja täydellisyyttä hivelevästä kirjoitustaidosta.”

Imponen tiivistää ajatuksensa näin: ”Olen todella otettu siitä, että se henkilö, kenen musiikki on inspiroinut minua näinä vuosina on myös se, joka antaa minulle ensimmäistä kertaa puheenvuoron ja mahdollisuuden tulla kuulluksi.”

Kuuntele Tiikereitä alta.

Lisää luettavaa