Pitti pyörimään! Dave Grohl ja kumppanit julkaisivat kokonaisen levyn mitalla rässiä

Keksitty bändi julkaisi ihan oikean albumin.

25.03.2022

Kerroimme jokin aika sitten Foo Fightersin yllättävästä aluevaltauksesta thrash metalin parissa. Tuolloin julkaistu March of the Insane -kappale liittyy vahvasti yhtyeen Studio 666 -kauhuelokuvaan, joka sai ensi-iltansa 25. helmikuuta.

Biisi on mukamas elokuvassa mainitun Dream Widow -nimisen yhtyeen materiaalia, vaikka Dave Grohl ja kumppanithan sen takana oikeasti ovat. Keksityn bändin musiikkia on julkaistu tänään perjantaina kokonaisen ep:n verran. Sellaisena tätä ainakin mainostetaan, vaikka teoksella on peräti kahdeksan biisiä ja kestoa yli 40 minuuttia!

Grohl on soittanut biiseihin lähestulkoon kaikki instrumentit. Jim Rota -niminen kaveri vetää liidikitarat, ja kiippariosuudet jakautuvat Oliver Roman -nimisen hepun sekä Foo Fightersin kosketinsoittaja Rami Jaffeen kesken. Emoyhtye ei siis ole aivan sataprosenttisissa voimissaan projektin takana.

Dream Widowin eponyymillä on aikaisemmin julkaistun kappaleen lisäksi kourallinen kunnon räminää ja pauketta vanhan koulun hengessä. Koko levy ei ole kuitenkaan sinkkubiisin kaltaista mäiskettä: etenkin Cold ja The Sweet Abyss yllättävät (tässä kontekstissa) hillitymmällä lähestymistavallaan. Tosin aika kovaa kamaa nekin taitavat olla perinteiselle Foo Fightersin kuulijalle.

Kuuntele itse!

 

Lisää luettavaa