Pohditko alkoholinkäyttöäsi? Nyt tulee sen verran tylyn rehellistä kertomaa, että kannattaa pysähtyä kuuntelemaan

Kalle Kinos teki kappaleen, joka kannattaa kuunnella tarkkaan.

16.04.2015

Tamperelainen räppäri Kalle Kinos on julkaissut uuden kappaleen, joka sisältää sen verran raskasta asiaa, että biisi kannattaa kuunnella tarkkaan. Pois-nimisellä biisillä Kinos kertoo omasta alkoholinkäytöstään sen verran suoraan, että monet luultavasti tunnistavat itsensä kappaleesta ainakin jollakin tasolla. Halusivat tai eivät.

Otimme yhteyttä Kalle Kinokseen ja tiedustelimme, millaisista demoneista kappale sai alkunsa.

Pois on raskas kappale raskaasta aiheesta. Kuulijat eivät pidä sormen heristelystä, mutta vältät paasaamisen omassa biisissäsi. Pohditko missään vaiheessa, että kappale olisi liian henkilökohtainen?

”Tein biisin keskellä ei mitään Mutalan kunnassa, jossa olimme tuottajani kanssa kolme viikkoa lokakuussa. Huomasin jo kirjoitusvaiheessa olevani melkoisessa tunnemyrskyssä palatessani paikkaan, johon en ehkä olisi halunnut palata. Se kutenkin vapautti. Minulta kuoli eräs todella läheinen ystävä syksyllä puolitoista tuntia siitä, kun sovimme riitamme ja tiemme erosivat. Sen jälkeen päätin, etten pelkää enää mitään tai ketään. Elämä on liian lyhyt.”

Mitä alkoholi oli sinulle parhaimmillaan? Entäpä mitä alkoholi oli sinulle pahimmillaan?

”Alkoholi auttoi minua voittamaan ujouteni tyttöjen kanssa. Tuo lienee melko yleinen juttu nuorilla miehillä. Silloin dokailu oli vielä hauskaa. Pahimmillaan alkoholi oli elämäni rakkaus, jolla oli tapa sössiä jokikinen asiani.”

Mikä suomalaisessa juomakulttuurissa mielestäsi mättää? Mikä siinä taas on hyvin?

”Masennuksen ja tylsistymisen lääkitseminen alkoholilla tuo ruumiita. Se, että työpaikoilta juopot ohjataan hoitoon eikä potkasta vain kurviin on kuitenkin hienoa.”

Oletko saanut jo palautetta biisistäsi?

”Olen, ja kaikki tähän asti on hyvin nöyristävää, osa mykistävääkin. On turvallista sanoa, että tämä projekti on maalissa.”

Mitä toivot saavuttavasi kappaleella?

” Toivon, että joku voisi samaistua siihen ja tajuta, että juoppous on valinta, joka painaa alkoholistia alas. Kaikissa meissä asuu hyvä ja paha, eikä alkoholismi varsinaisesti tuo niitä ihmisen parhaita piirteitä esiin. Ei sitä kuole, jos lopettaa alkoholin käytön. Päinvastoin.”

Lisää luettavaa