Pohjoismaiden suurimpiin taidepalkintoihin lukeutuva tunnustus jaettu – Mikko Joensuu sai Teosto-palkinnon

Markus Paajala

Pohjoismaiden suurimpiin taidepalkintoihin lukeutuva Teosto-palkinto on jaettu tänä vuonna Mikko Joensuulle Amen 1– ja Amen 2-albumeistaan. Palkintosumma on 25 000 euroa.

”Americana-perinteestä tyylikkäästi ammentavaa musiikkia, jota on tehty pieteetillä ja ilman kompromisseja. Vahvasti henkilökohtainen teoskaksikko kasvaa ja kehittyy monipuolisia ainesosiaan suuremmaksi kokonaisuudeksi. Sielukasta lunastusta”, tuomaristo totesi perusteluissaan.

Teosto-palkinnolla musiikintekijät ja -kustantajat nostavat esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia kotimaisia sävelteoksia. Tänä vuonna ehdolla Joensuun lisäksi olivat The Hearingin Adrian, Oddarrangin Agartha, Edu Kettusen Autioilla rannoilla, Olli Virtaperkon Romer’s Gap ja Oranssin Pazuzun Värähtelijä.

Palkinnon saajan valitsi kolmihenkinen tuomaristo. Tuomariston puheenjohtajana toimi kaupallisen radion emerita, Senior Advisor Leena Puntila ja jäseninä Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio sekä viime vuonna Teosto-palkinnolla palkittu Henri ”Paperi T” Pulkkinen.