Progejättiläinen Marillion julkaisi mittavan trailerin albumilleen: ”Tämä on protestialbumi!”

Marillionin 18. albumi käsittelee talouskriisiä ja maailman hallitsevaa asenneilmastoa.

”Tämä on eräänlainen protestialbumi”, tokaisee solisti Steve Hogarth yhtyeensä uudesta levystä.

Brittiläinen progejättiläinen Marillion valmistautuu julkaisemaan jo 18. studioalbuminsa, ja nyt levylle on myös julkaistu 16-minuuttinen traileri. Videolta selviää muun muassa, mistä tulee albumin provokatiivinen nimi FEAR (F*** Everyone And Run).

FEAR – Fuck Everyone And Run. Siitä on tullut hallitseva asenne maailmassa: siinä kuinka liike-elämä toimii, kuinka iso raha toimii, kuinka suuren luokan politiikka toimii”, Hogarth selittää.

Sanat löytyvät uuden albumin kappaleesta New Kings, joka kertoo solistin mukaan muun muassa lamasta, veroparatiiseista ja moraalittomista ihmisistä esittämässä moraalisia.

”Kun laulan New Kings -kappaleessa ”fuck everyone and run”, laulan sen hiljaa falsetissa, surumielisesti ja pohdiskellen. Yritän sanoa, että tähän olemme tulleet.”

Hogarth uumoilee monien muusikoiden tuntevan painetta tehdä hyvänmielenmusiikkia, mutta Marillion ei hänen mukaansa ole enää sellainen yhtye. Samaa mieltä on kosketinsoittaja Mark Kelly, joka muistelee trailerissa, kuinka yhtye joutui alkuaikoinaan poistamaan sanan ”antichrist” kappaleensa sanoituksesta. Uuden levyn kanssa ei sellaisia kompromisseja ole tehty.

”Jos se suututtaa jotakuta, entä sitten?” Kelly toteaa. ”Heitä pitäisi suututtaa se, mistä kappale kertoo.”

”Emme tee tätä musiikkia ollaksemme helppoa kuunneltavaa tai houkutellaksemme ostajia”, lisää Hogarth. ”Itse teen tätä musiikkia siksi, että alan tulla vanhaksi, enkä tiedä montako levyä tulen enää tekemään, joten minun pitäisi sanoa jotain tärkeää.”

FEAR (F*** Everyone And Run) julkaistaan 23. syyskuuta. Trailerin voit katsoa alta.

YouTube video

Lisää luettavaa