Provinssi starttaa keskiviikkona – Rumban toimittajat antoivat tärpit Seinäjoen kovimpiin keikkoihin

Provinssi starttaa huomenna. Rumban avustajat kertoivat omat tärppinsä festareille.

23.06.2015

Seinäjoella järjestettävä Provinssi alkaa huomenna ennennäkemättömän kovan kattauksen saattelemana. Rumban avustajisto valitsi kermat päältä ja päätti puolestanne, mitä yhtyeitä ja artisteja Seinäjoella kannattaa pällistellä.

Pidemmittä puheitta: Rumban tärpit keskiviikosta lauantaihin, olkaa hyvä!

”Alkuiltaan suosittelen Finkiä, joka veti taannoin hienon keikan Kutosella. Intensiivistä makuuhuonefiilistelyä. Bailut kannattanee suorittaa Die Antwoordin keikalla. Ainakin Flow’ssa bändi oli yksi festarin kohokohtia. Kotimaisista Hisser, Sanni (jolle on tyrkätty oudon aikainen soittoaika!) ja Ville Leinonen & Enkelit kiinnostaa. Ja sitten tietysti kiinnostaa, että millaisia biisejä SAARA vetää omalla keikallaan. Sinkkubiisi ei vielä ihan vakuuttanut, joten kiinnostaisi nähdä millaista kamaa ja soundia on tarjolla.”

Anna Brotkin

”Luotettavista lähteistä olen kuullut, että Katzenjammer on kaikin puolin tarkastamisen arvoista folkpop-mitälietä. Omasta puolestani vastaan 1,5 metriä korkein neonkirjaimin: ’FAITH NO MORE’.”

Saku Schildt

”Harvoin on potuttanut näin paljon festareiden missaaminen, sillä Seinäjoella nähdään niin järjetön kasa yhtyeitä, jotka olen jo hyväksi havainnut tai jotka muuten vain kiinnostavat.

Mikäli Kent soittaa 747-kaunokkinsa, on keikka pelastettu jo sillä, vaikka yhtye keskittyisikin uudempaan materiaaliinsa noin muuten. Turbonegroa ei kannata missata jo festarialueella keikan aikana vellovan farkkumeren takia. Jukka & Jytämimmit toimii aina, ja samaisella pienellä Sakkolavalla soittavaa/kaahaavaa Tryeriä ei todellakaan kannata jättää välistä.

Lauantaina silmään pistää kaksi nimeä sen veran voimakkaasti, että tekee mieli puhkoa öögansa päästään siksi, ettei kekkereihin pääse: Refused ja Faith No More. Olisi myös hieno päästä näkemään, millaisen kansanhysterian Paperi T saa Island Stagella aikaan.”

Jarkko Fräntilä

”Woodsin pyhä kolminaisuus muodostuu 60-luvun popkoukuista, 70-luvu happojameista ja 90-luvun rosoisesta indiestä. Woodsin musiikissa soivat parraksi hamuavat pulisongit ja maissintähkäpiipusta nouseva savu, joiden kiemurtelua seuratessa häikäisevä aurinko pakottaa sulkemaan silmät.”

Jukka Hätinen

Lisää luettavaa