Punkista suomiräppiin – monipuolisen Olli Antonion uusi levy syntyi uniongelmien pohjalta

Haastattelussa Olli Antonio

Olli Antonio
FemboArt

Olli Antonio saattaa olla monille tuttu Negatiiviset Nuoret -yhtyeestä, mutta hän tekee myös soolomateriaalia, joka eroaa kuin yö päivästä Negatiivisiin Nuoriin verratessa. Olli Antonio julkaisi tänään 7.3. De Puta Madre -albumin.

Olli Antonio vakuuttaa hänen omaperäisellä tyylillään, jota tukee etenkin varsin miellyttävä flow. Varsinaisesti albumi ei kuitenkaan ole tarkoitus kirjaimellisesti miellyttää, vaan levy on syntynyt uniongelmien pohjalta, ainakin osittain.

Otimme Olli Antonioon yhteyden ja kysyimme häneltä, mistä on kyse.

Moni saattaa tuntea sinut Negatiiviset Nuoret -yhtyeestä, mutta kuka ja mikä räppäri Olli Antonio on?
”Olen 25 vuotias, syntynyt Helsingissä, mutta muuttanut nuorena pois ja nykyään asun Lahessa. Tutustuin räppiin nuorena tyyliin joidenkin skeittileffojen ja internetin kautta, silloin Def Jamin (levy-yhtiö) rosteri teki minuun ison vaikutuksen.”

”Aloin itse kirjoittaa räppejä vasta joskus kymppiluokalla Jedi Mind Tricksin ja Atmospheren innoittamana. Aluksi se oli pelkkää sekoilua, mutta tässä ajan myötä olen tämän jutun kautta alkanut kiinnostumaan enemmän sanoittamisesta ja kirjoittamisesta ylipäätään.

De Puta Madre on varsin tummasävyinen albumi, jossa ei varsinaisia valonpilkahduksia ole joukossa, paitsi Valot-kappaleen muodossa. Miten levy lähti syntymään ja mikä siinä on kantavana teemana?
”Kantavana teemana on saletisti ollut uniongelmat ja jonkin sortin mania mikä minulla on ilmeisesti ollut päällä vuonna 2017.”
Johannes Burgin vierailua luukun ottamatta tämä platta on kokonaan minun ja Räxän kahdestaan tekemä. Ollaan tehty ensimmäiset biisit varmaan joskus 2010. Tässä kerkesi välissä olemaan joku muutaman vuoden tauko ettei tehty musiikkia yhdessä ja pyörittiin eri porukoissa.”

”Pari vuotta sitten koodasin sille, että voitaisiin kyhätä jotain musiikkia. Meillä meni hetki keksiä, että millaista saundia me ruvetaan minulle tuottamaan, koska meidän tyylit oli tavallaan kehittyneet niin päinvastaisiin suuntiin. Aikalailla vuosi sitten menin Pinkkei Elefanttei -tekstien kanssa Tonttilaan ja tehtiin niistä yheltä istumalta toi biisi. Seuraavalla viikolla me tehtiin Kultaketju ja sitä seuraavalla Verhot kii. Siin vaiheessa alkoi olemaan jo selvää että nyt tehdään albumia.”

Tarinan mukaan Hög-yhtiön ei ollut ikinä tarkoitus julkaista musiikkia, mutta näytekappaleidesi jälkeen he päättivät muuttaa mieltään. Tuottaako tieto paineita ja miten päädyit valitsemaan Högin, levytettyäsi aiemmin Rähinän kaltaiselle isommalle yhtiölle?
”Ei minulle onneks ole levy-yhtiön puolelta tähän mennessä mitään paineita tullut. Tämä levy oli oikeastaan aikalailla valmis kun lyötiin nimet paperiin. Halusin labelin ei lokeroi minua mihinkään tiettyyn porukkaan, vaan jossa voin edustaa itseäni ja omaa jengiä. Lopulta päädyin Högiin ihan vaan sen takia, että Mikko Varjamo oli niin helvetin rento jätkä ja meillä oli samanlaiset kelat siitä miten nämä hommat pitää hoitaa.”

Negatiiviset Nuoret on punk-yhtye, jossa räppäsit. Miten päädyit nyt soolomateriaalin pariin ja mitä sinulla on vielä suunnitteilla tällä saralla?
”Olen aina kirjoittanut soolobiisejä ja minusta on enemmänkin outoa miten päädyin Negatiivisten Nuorten pariin. Minun piti tehdä albumi jo monta vuotta sitten, mutta innostuin hetkeksi vähän liikaa noista Lahden kahden euron hanoista. On mulla suunnitelmia, mutta toisaalta koitan olla miettimättä mitään muuta kuin uusien biisien kirjoittamista tällä hetkellä.”

Miten bändissä toimiminen muuttanut sinua jotenkin kirjoittajana?
”En tiedä onko se minua sinällään muuttanut, tai olen ainakin kehittynyt paremmaksi. On se myös tuonut jonkun verran lisää itsevarmuutta tähän hommaan. Olin aika hukassa juuri ennen kuin Rähinä tarjosi meille diiliä ja en välttämättä haluu tietää missä olisin tällä hetkellä, jos niin ei olis käynyt.”

Mikä on yhtyeen tilanne juuri nyt?
”Yhtyeen tila on aina ollut ja tulee luultavasti aina olemaan erittäin epävakaa, mutta bändi on vielä kasassa ja työstetään uutta materiaalia.”

Räppäät levylläkin siitä, että takiasi perustettiin levy-yhtiö ja sitähän voi jo pitää varsin komeana cv-merkintänä. Et todennäköisesti ole pelkkien cv-merkintöjen perässä, joten missä Olli Antonio on vuoden päästä?
”Haha, joo isoja juttuja. Minulla on oikeestaan tähtäin jo seuraavassa albumissa. Tekisi mieli mahollisesti seuraavaksi kirjoittaa joku konseptialbumi, mutten uskalla lupaa vielä mitään. Homma alkaa selviämään heti kun keksin millaista saundia haluun minun tokan levyn olevan. Räxän tuotanto on tällä ekalla levyllä todella priimaa, mutta haluan että tehdään tokasta levystä jotain erilaista.”