Punkmuseon arkisto on avattu yleisölle – valtava kasa kotimaista punk-historiaa tarjolla

Punkia, sitä pitää olla!

24.10.2022

Suomen Punkmuseon kannatusyhdistys ry (Punkmuseo) on avannut arkistonsa yleisölle. Arkistossa on lähes kymmenen tuhatta kuvaa ja skannausta, ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Yhdistys on järjestänyt useampia arkiston esineistöön pohjautuvia näyttelyitä pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, joista suurimpana ympäri Helsinkiä tyhjien liiketilojen ikkunoihin levittäytynyt Punk Up -näyttely syyskuussa. Tällä hetkellä käynnissä on näyttely Sebastian Todorin valokuvista ja niihin pääsee tutustumaan Uusi Sauna -saunan yleisötiloissa Helsingin Jätkäsaaressa. Uusia näyttelyitä on työn alla mm. Espooseen, Helsinkiin, Jokelaan, Tampereelle, Jyväskylään ja Vaasaan.

Näyttelyiden lisäksi yhdistyksen aktiivit ovat pyörittäneet kahta viikoittaista radio-ohjelmaa (Soho Tampere ja RollFM), julkaisseet Tee se itse -näyttelyn esineistöön pohjautuvan kolmikielisen ilmaiseksi jaettavan kirjan sekä järjestäneet ensimmäiset iltamat Helsingissä ja Tampereella. Punkmuseo on ottanut hoitoonsa myös suositun Ramopunk-sivuston sekä Oranssin Pienlehtiarkiston. Syksyllä Punkmuseo käynnisti vuoden loppuun asti kestävän kirjoituskilpailun, jonka tuotokset tullaan julkaisemaan kirjana.

Punkmuseon arkistoon pääset tästä.

Lisää luettavaa