Pussy Riotin jäsen vältti rangaistussiirtolan – pakeni Venäjältä ruokalähetiksi pukeutuneena

Pussy Riotin jäsen vältti rangaistussiirtolan – pakeni Venäjältä ruokalähetiksi pukeutuneena

11.05.2022

Aktivistiryhmä ja punk-kollektiivi Pussy Riotin jäseniä on paennut Venäjältä, kertoo New York Times. Putinin hallintoa ja Venäjän hyökkäyssotaa vastaan mieltään osoittanut Maria Alyokhina kertoo haastattelussa, että hänet on pidätetty ja tuomittu parin viikon vankeusrangaistuksiin peräti kuusi kertaa viime kesän jälkeen.

Esimerkiksi helmikuussa hänet tuomittiin 15 vuorokauden vankeuteen ”natsipropagandasta”. Tuomio tuli Instagramiin vuonna 2015 postatusta kritiikistä Valko-Venäjän diktaattori Lukashenkaa kohtaan.

Huhtikuussa hänen ehdonalainen vankeusrangaistuksensa muutettiin ehdottomaksi, ja hänet määrättiin suorittamaan tuomionsa rangaistussiirtolaan. Alyokhina totesi, että tämä oli viimeinen tikki, hänen oli paettava Venäjältä.

Alyokhina oli piileskellyt viranomaisia majoittumalla ystäviensä luona. NYT:n jutussa hän kertoo, kuinka onnistui pakenemaan maasta ruokalähetiksi pukeutuneena. Toinenkin Pussy Riot -jäsen pakeni samanmoisen juonen avulla.

Alyokhina oli yksi Kristus vapahtajan katedraalissa 10 vuotta sitten esiintyneistä Pussy Riot -jäsenistä. Maineikas performanssi toi hänelle parin vuoden vankeustuomion ”huliganismista”.

Lisää luettavaa