Puuttuvatko suunnitelmat viikonlopuksi? Tänä iltana Helsingissä on tarjolla todellista herkkua niin suomiräpin ystäville kuin muillekin hyvän maun omaaville

Tänä iltana saatetaan nähdä hyvin ikimuistoista materiaalia.

23.09.2016

Radiojuontaja, legendaarinen suomiräppäri, urheiluselostaja, katuskeittari ja elokuvamoguli, sitä kaikkea on Edu Kehäkettunen.

Kehäketun videojulkaisut ovat poikkeuksetta aina jotain muuta kuin mihin olemme tottuneet ja sitä ja paljon muuta on nyt tarjolla roppakaupalla. Helsinkiläisessä We Got Beef -ravintolassa on tänä iltana (23.9.) Katuskeittaaja Edu Kehäkettunen -ensi-ilta. Leffanäytökset alkavat kello 20.00, mutta yleisöryntäyksen sattuessa leffat voidaan näyttää myös uudelleen. Tapahtuman Facebook-sivu löytyy täältä.

Mikä ihme kyseinen elokuva sitten on? Kysyimme Kehäketulta olennaisimmat. Tsekkaa elokuvan traileri jutun alta.

Mistä elokuvassa on kyse ja miten se sai alkunsa?
”Ystäväni, 358-mainostoimiston mainosmoguli Ale Lauraèus näki mut sattumalta keväällä cruisaamassa Uimastadikan mäkeä alas. Kun päästiin parkkikselle, niin Ale usutti mut vetää jonkun vanhan curbi-tempun lonkalta. Oon lopettanut skedeyksen yli 20 vuotta sitten, mutta viimeisen viiden kesän aikana on tullut muutaman kerran käytyä cruisailemassa, mutta ei mitään ihmeempää hinailua. No, 20 minuuttia hinasi blunttia siihen curbiin ja lopulta onnistuin. Ale kommentoi heti siihen, että nyt aletaan kuvaamaan skedeleffaa äijälle. Olin alkuun vähän vastahakoinen, mutta suostuin. Katuskeittaaja Edu Kehäkettunen -elokuvassa palataan katuskeittauksen juurille aikaan, jolloin skedeparkkeja ei ollut joka kulmassa.

Mitä kaikkea muuta on esityksessä?
”Näytetään yks mun, Alen ja meidän hovivideokuvaaja Tommi Mattilan mainos, joka tehtiin 2002. Tommin toinen ohjaus Herra Kyynaama, josta on editoitu 2000-luvun versio. Pääosissa Manageri. Tarjolla myös vastavalmistunut skededokkari Lifetime Deal, jossa vilahtaa legendaarinen Powell & Peralta -skedeejä Lance Mountain, sekä Tony Hawk. Lisäksi näytämme viime vuonna Hangupin vuoden skedeleffaehdokkaana olleen After Sk8 -elokuva, joka on niinikään Alen tuotanto. Elokuvassa 90-luvun loppupuolella Suomessa vaikuttaneen Foghorn-skedetiimin re-union reissu Ranskaan, osissa Alen lisäksi Timo ”Stinde” Helenius, Nykissä nykyisin asuva Aki Kärjä, Suomen olympia-skedemaajoukkueen joukkueenjohtaja Samuli ”Hessu” Heino ja seremoniamestarina elokuvassa Moon TV:ltä tuttu Tumppi Vuorensola. Ehkä joku bonari vielä siihen päälle, mutta ei siitä enempää.”

Alat ilmeisesti myös keikkailemaan jälleen?
”Joo, keikkoja tulossa ja ensi vuonna varmaan joku musajulkaisu, kun Edumania -elokuva saadaan kokonaan valmiiksi ja näytäntöön. Edumania-leffaa ei voi hehkuttaa liikaa. Ensi vuoden puolella tulee ulos kokopitkä leffa, jossa pari uutta musavideota ja paljon uusia kohtauksia jo sen ensimmäisen version päälle, joka on näytetty julkisesti 3 kertaa.”

Bileet jatkuvat aamuneljään asti, Edun soittaessa räppiä Nätti-Matin kanssa. Leffojen jälkeen ”Edun exklusiivinen Brassi-grooveshetti”.

Päivitys 11.31: Lisätty Tony Hawk.

Lisää luettavaa