Pyhimyksen jättihitistä tuttu Aksel Kankaanranta edustaa Suomea Euroviisuissa

Ennakkosuosikiksi noussut Erika Vikman jäi toiseksi.

Uuden musiikin kilpailussa, eli UMK:ssa oli tänä vuonna avoin haku ja se näkyi. Kilpailu oli tasoltaan miellyttävän tasokas, vaikkakin Erika Vikmanin Cicciolina-kappale nousi historian ensimmäiseksi UMK-hitiksi, varastaen samalla parrasvalot. Kaikki kilpailijat ja analyysia UMK:n muutoksesta löydät täältä.

Finaalissa jaettiin sekä kansainvälisen raadin, että yleisön äänet. Aksel Kankaanranta keräsi eniten ääniä raadilta ja toisiksi eniten yleisöääniä. Ennakkosuosiksi noussut Vikman voitti yleisön puolelleen, mutta sai raadin ääniä kolmanneksi eniten.

Näin ollen Aksel Kankaanranta valittiin edustamaan Suomea Euroviisuihin, jotka järjestetään tänä vuonna Hollannin Rotterdamissa. Kankaanrannan edustuskappale on nimeltään Looking Back. Suomen viimevuotinen Euroviisu oli nimeltään Look Away. Sen esittäneet Darude ja Sebastian Rejman eivät päässeet finaaliin.

Ennen UMK:ta moni tunsi Kankaanrannan paitsi Voice of Finlandista, niin Pyhimyksen jättihitistä Jättiläinen, jonka kertosäkeen Kankaanranta lauloi.

Kuuntele edustusbiisi alta.