Queer Gaalassa palkitaan tahoja, jotka ovat edistäneet LGBTQIA+ -oikeuksien toteutumista – esiintyjinä muun muassa Adikia ja Mon-Sala

Queer Gaala järjestetään lauantaina 26.11.2022.

24.11.2022

Qaareva ry eli LGBTQIA+ -opiskelijoiden yhdistys järjestää tulevana viikonloppuna toista kertaa Queer Gaalan. Lauantaina 26.11. Bottalla juhlitaan queer-kulttuuria erilaisilla esityksillä ja keikoilla, ja lisäksi gaalassa jaetaan palkintoja eri kategorioissa.

Queer Gaalassa palkitaan tahoja, jotka ovat toiminnallaan edistäneet LGBTQIA+ -oikeuksien toteutumista ja yhdenvertaisuutta niin yhteiskunnassa kuin kulttuurin, taiteen, urheilun ja akatemiankin kentillä viimeisen vuoden aikana. Palkintoja jaetaan kuudessatoista kategoriassa, joista kaikissa paitsi yhdessä äänestys on avoin kaikille. Näitä kategorioita ovat muun muassa vuoden queer-teko, vuoden queer-kirja tai -teos, vuoden queer-aktivisti, vuoden queer-muusikko ja vuoden queer-kappale.

Vuoden queer-muusikoksi ehdolla ovat Benjamin, Ilon, Isaac Sene, Eels.64.8, Pink Taco Krew, Knife Girl ja Valpuri. Vuoden queer-kappaleeksi voi äänestää Isaac Senen Kuuma jäbä -singleä, Benjaminin Gay-biisiä tai Pimeän Hedelmän ja Pink Taco Krewn yhteiskappaletta Täydellinen.

Esiintyjinä lauantaina nähdään Adikian ja Mon-Salan muodostama Matriarkaatti, spoken word -artisti ja aktivisti Piki Rantanen, drag-artisti Mealworm, esitystaiteilija ja drag-artisti Ritni Tears, burleskitaiteilija CocoDi sekä performanssitaiteilija Santi.

Tapahtumaan osallistuakseen ei tarvitse olla opiskelija tai opiskella Helsingin yliopistossa. Lippuja saa alkaen 30 euron hintaan, ja niitä voi ostaa täältä.

Queer Gaala 2022
la 26.11.2022
Botta
Liput 30; 34,50 tai 43 euroa
Matriarkaatti, Piki Rantanen, Mealworm, Ritni Tears, CocoDi, Santi

Lisää luettavaa