Rääväsuisen räppärin molemmat puolet – Slowthai julkaisi uuden albumin

Tyron ilmestyi.

15.02.2021

”Levyn ensimmäisessä ja viimeisessä biisissä kuulet aivan kaksi erilaista puolta samasta henkilöstä. Negatiivisen ja hivenen positiivisemman. Kertojan on syytä leikata jotain itsestään pois, jotta kehittyisi. Minä leikkasin pari jalkaa ja sydäntä, haha. Minun tapauksessa on kyse enemmänkin ihmisten jättämisestä pois elämästä. Kun on henkilöitä, jotka ottavat enemmän kuin antavat. Se ei ole ystävyyttä. Olin kuin kaivo, josta juotiin kunnes se oli tyhjä”, Slowthai kuvaili Tyron-albumiaan Rumballe marraskuussa.

Nyt albumi on ilmestynyt ja se on juuri sellainen kuin artisti lupasikin.

Levy on jaettu kahteen seitsemän biisin pakettiin. Ensimmäinen osa koostuu sähäköistä biiseistä, joissa on myös jyrmymmät biitit. Toinen osa on monella mittarilla Slowthaille rauhallisempaa materiaalia. Tätä sävyeroa on tehostettu sillä, että rauhalliset biisit on kirjoitettu pienellä ja ”rauhattomat” isolla.

Esimakua albumista annettiin neljän biisin voimin, kaksi molemmilta puolilta. Viimeinen levyä edeltänyt single oli Cancelled, jolla vierailee Skepta. Slowthai kertoi biisistä marraskuussa näin:

”Vedin sieniä ja se oli huono trippi. Se oli aikaa, jolloin tapahtui paljon kaikkea huonoa elämässäni. Skepta vain repi minut irti siitä maailmasta. Mä vaan mietin, että vitut kaikesta ja olin vihainen pikku runkku. Skepta sanoi, että tämä ei ole mitä vanhempasi opettivat. Miksi olet maissa?”

”Sitten teimme vain sen Cancelled-biisin ja haistatimme paskat koko cancel-kulttuurille, jossa ihmiset yrittävät viedä sinulta kaiken. He voivat haistaa paskan heidän mielipiteidensä kanssa. Minä ja ystäväni tietävät kuka olen, jatketaan siihen malliin. Cancel? Vitut!”

Levyn kannessa on omenateema. Omena liittyy moneen erilaiseen symboliikkaan, aina raamatullisista vertauskuvista lähtien. Samoin se toimii myös kuvastamaan ihmisten moninaisuutta. Mitä enemmän ihmisistä löytyy erilaisia puolia, sitä enemmän on myös ristiriitoja ja mitä enemmän niiden kanssa kamppailee, sitä varmemmin löytää itsensä, räppäri kuvaili Rumballe.

Moninaisuus ja itsensä löytäminen kuuluu myös levyllä ja tämä levy löytyy nyt suoratoistopalveluista. Albumista irroitettiin jälleen uusi musiikkivideo, tällä kertaa Vex-kappaleesta. Sen näet jutun alta.

Vex edustaa albumin rosoisempaa puolta. Lisäksi levyltä kannattaa kuunnella ainakin Terms, jolla vierailee Denzel Curry ja Dominic Fike. Kappaleella Slowthai riimittelee kuinka vaikeaa on olla artisti, jonka sanomisia väännetään alituisesti negatiiviseen muotoon. Tsekkaa molemmat biisit alta.


Lisää luettavaa