Räppibiiffi on ohi? Gettomasa puhalsi pelin poikki ja osoittaa kunnioituksensa Lukas Leonille

Mitä jäi käteen?

06.12.2020

Kuten suomiräppiä seuranneet ovat varmasti huomanneet, Suomessa on muutaman päivän ajan käyty kovaa räppibiiffiä. Kovaa siksi, että asialla ovat olleet Lukas Leon ja Gettomasa. Lukas Leon julkaisi oman dissibiisinsä torstai-iltana ja Gettomasa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Alkunsa koko biiffi sai siitä, kun Gettomasa viittasi Lukas Leoniin uudella sinkullaan. Tämä viittaus taas juontaa juorensa Leonin puolen vuoden takaiseen riimipariin. Näiden biiffijuttujen pariin pääset aikajärjestyksessä tästä ja tästä.

Uutisoimme molemmista kappaleista niin tuoreeltaan kuin pystyy. Yhtä nopeaa on ollut reagointi muullakin yleisöllä, sillä biisit ovat kerryttäneet Youtubessa valtavia lukemia. Lukas Leonin rohkeus ja kylmyys sai kiitosta torstaina, Gettomasan nopea ja voimakas vastaus lauantaina. Nyt Gettomasa kuitenkin puhaltaa pelin poikki, ainakin omalta osaltaan.

Jyväskyläläinen julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa perkaa tilannetta. Videolla hän osoittaa kunnioituksensa hyvälle kilpakumppanille ja kertoo kyseessä olleen kilpailuhenkisten räppärien kisailua. Gettomasan puolesta kamppailu oli nyt tässä. Lukas Leon ei ole tätä juttua kirjoittaessa vielä reagoinut asiaan, mutta esimerkiksi Elastinen ja VilleGalle ovat osoittaneet tukensa päätökselle kommenttikentässä.

Pääosin biiffi on ollut viihdyttävä. Viiltäviä piikkejä viskottiin puolin ja toisin. Osa niistä oli sellaisia, jotka antavat aihetta pohdintaan artistien itsensä lisäksi myös kuulijoille. Onko räppibiiffissäkään ok sanoa mitä tahansa?

Mielipiteet ovat jakautuneet muun muassa siinä, menikö Lukas Leon liian pitkälle puhuessaan Gettomasan perheestä. Gettomasa puolestaan ansaitsee kritiikkiä oman kappaleensa osalta ainakin sen loppupäästä, jossa hän riimittelee näin:

”Puhut mun lafkast, puhut mun muijist, pitäiskö sun pistää äijä nyt suu kii / Muijaas ajettii PME:n studiol ja veit sen viel seuraavana päivänä Turkkii”

Laini on sovinistinen ja herättää ajatuksen, tarvitaanko tällaisia enää vuonna 2020? Lauseilla todennäköisesti vastattiin Lukas Leonin sovinistiväitteisiin, mutta ne eivät onnistuneet tuomaan asiaan muutosta. Sanat herättivät myös keskusteluja siitä, keneen lauseella viitataan. Se ei kuitenkaan muuta sanoman nihkeyttä yleisesti.

Nyt vaikuttaisi siltä, että biiffi jää tähän, vaikka keskustelu varmasti jatkuu.


Juttua päivitetty.

Lisää luettavaa