Räppiryhmältä evättiin maahanpääsy sarjakuvakaupassa kolme vuotta sitten tapahtuneen kahakan takia

Odd Futurea ei Australiassa nähdä.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Wikimedia Commons

Räppiryhmä Odd Futurea ei nähdä keikoilla Uudessa-Seelannissa. Syynä tähän on se, että paikalliset viranomaiset ovat kieltäneet yhtyeen jäseniltä pääsyn maahan.

Paikallisten viranomaisten virallisen lausunnon mukaan Odd Future on ”mahdollinen uhka yleiselle järjestetykselle edellisten väkivaltaan johtaneiden ongelmien takia.”

Odd Futuren piti lämmitellä Eminemiä tämän Australian keikalla, mutta kuusikon maahanpääsy evättiin Bostonissa vuonna 2011 tapahtuneen kahakan takia.Tuolloin Odd Futuren kuuluisin jäsen Tyler, The Creator oli antamassa nimikirjoituksia paikallisessa sarjakuvakaupassa. Paikalle tuli myös poliisi, joka halusi hajottaa väkijoukon. Tylerin sanotaan kiivenneen sarjakuvakaupan katolle huutelemaan poliiseille hävyttömyyksiä, minkä katsottiin olleen väkivallan lietsomista poliisivoimia kohtaan.

Ironista kyllä, asiaa kommentoinut maahanmuuttoviranomainen Karen Urwin kertoi medialle kuinka ihmisiä ei yleensä käännytetä Uuden-Seelannin rajalta helposti. Yleensä käännytetyt ovat valkoisen rodun ylivaltaa hehkuttavia uusnatsijohtajia tai holokaustin kieltäviä vatipäitä.

Vuonna 2011 Odd Futuren esiintyminen saman maan Big Day Out -festivaaleilla kiellettiin Aucklandin kaupungin kunnanvaltuuston toimesta. Tuolloin syyksi kerrottiin Odd Futuren homofobisiksi ja naisvastaisiksi tulkitut sanoitukset.