Red Hot Chili Peppers julkaisi ensimmäisen maistiaisen tulevalta albumiltaan

Tippa My Tongue antaa esimakua lokakuussa ilmestyvästä 75-minuuttisesta levystä.

20.08.2022

Red Hot Chili Peppers on julkaissut ensimmäisen singlen 14. lokakuuta ilmestyvältä Return Of The Dream Canteen -albumiltaan. Levy on jo bändin toinen tuplalevy tänä vuonna.

75-minuuttisen ja 17 kappaletta sisältävän albumin ensimmäinen lohkaisu ja avausraita on nimeltään Tippa My Tongue. Biisi on saanut fanien keskuudessa enimmäkseen positiivisen ja ihastelevan vastaanoton. Single muistuttaa monien mielestä yhtyeen 90-luvun tuotantoa.

”Ensimmäiset viisi sekuntia ajattelin, että ääh, en oikein tiedä… Mutta sitten silmäni suurenivat ja aloin hymyillä. Tämä on aivan hullun hyvä!”, eräs fani kommentoi bändin Facebook-sivulla.

Myös kitaristi John Fruscianten paluu on huomattu. Hän soitti yhtyeessä alun perin vuosina 1988-1992 ja 1998-2009, ja palasi taas vuonna 2019. Hänen korvaajanaan toimi Josh Klinghoffer vuosina 2009-2019. Tuleva albumi on toinen, jolla Frusciante soittaa viimeisimmän paluunsa jälkeen.

”Tuntui, että RHCP menetti alkuperäisen inspiraationsa ja kulki toisenlaista tietä Joshin kanssa. Nyt, kun John on palannut, bändi kuulostaa taas nuorelta, mutta omalta vanhalta itseltään”, toinen fani kommentoi.

Joillekin biisi ei ole uponnut aivan yhtä hyvin.

”Olen varma, että olen kuullut tämän biisin monta kertaa kolmella uusimmalla levyllä”, eräs miettii.

Totea itse kuuntelemalla kappale alta. Biisin seuraksi on julkaistu musiikkivideo, joka on Malia Jamesin ohjaama ja Julien Calemardin ja Thami Nabilin animoima. Myös albumin kansikuva on Calemardin käsialaa.

Return of the Dream Canteen -albumin kappalelistaus:

1. Tippa My Tongue
2. Peace And Love
3. Reach Out
4. Eddie
5. Fake As Fu@k
6. Bella
7. Roulette
8. My Cigarette
9. Afterlife
10. Shoot Me A Smile
11. Handful
12. The Drummer
13. Bag Of Grins
14. La La La La La La La La
15. Copperbelly
16. Carry Me Home

Lisää luettavaa