Refusedin uusi kappale heittelee sentteriä uskonnoille ja (kenties) kiistellyn evoluutiobiologin suuntaan

Refused on tällä kertaa uskontojen kimpussa.

18.06.2015

Refused julkaisee uuden albumiinsa 29. kesäkuuta. Nyt yhtye on julkaissut jälleen uuden videon tulevalta platalta, joka on yhtyeen ensimmäinen 17 vuoteen. Biisin nimi on Dawkins Christ, ja levyn julkaiseva Epitaph Records on ystävällisesti lykännyt YouTubeen mukaan myös sen sanoitukset.

Dennis Lyxzénin kriitikin kohteena ovat tällä kertaa uskonnot ja kuoleman jälkeinen elämä. Kappaleen nimestä ja sanoituksista löytyvä Dawkins viitannee evoluutiobiologi Richard Dawkinsiin. Dawkins on vanhoina päivinään alkanut yhä militantimmaksi omissa näkemyksissään. Esimerkiksi viime vuonna Dawkins väläytteli Twitterissään, että raskaana olevilla äideillä pitäisi olla mahdollisuus abortoida lapsensa mikäli he saisivat tietää, että heidän lapsellaan olisi Downin oireyhtymä.

Dawkins on muutenkin kuuluisa yksisilmäisestä ”läl läl lää, jätkät on ihan tyhmiä ku uskotte johonki uskontooon mä oon paras ja kyyninen” -ajattelutavastaan, joten onko biisi sitten Dawkins-myönteinen vai kielteinen? Oli kappaleen sanoma mikä tahansa (jääköön se kuulijan päätettäväksi), niin eiköhän tämän parissa ole ihan mukana heilua Provinssissa.

Lisää luettavaa