Regina julkaisi kaksi uutta kappaletta – Kysyimme, mistä nyt tuulee ja onko yhtye aktivoitumassa

Eino Nurmisto

Regina on ollut hyvän tovin hissukseen, mutta tänään yhtyeeltä ilmaantui verkkoon kaksi uutta kappaletta. Kuuntele Yksi kerta ja alempaa.

Tavoitimme Mikko ja Iisa Pykärin puhelimitse ja kysyimme, mistä uusissa biiseissä on kysymys. Ovatko ne pöytälaatikkokappaleita vai ennusmerkkejä uudesta levystä? Eivät kumpaakaan, vastasi Iisa.

”Molemmat ovat uusia kappaleita ja julkaistu saman tien, ei sen kummempaa. Ei ole nyt mitään sopimusta kenenkään kanssa, joten voitiin julkaista uudet biisit itse omia reittejä”, Iisa kertoo.

”Juuri nyt ei jaksa lähteä Reginalla musiikkibisneksen mankeliin mukaan. Ei huvita kuvata videota, kirjoitella sopimuksia tai muuta sellaista. Julkaistaan vain nämä pois alta ja tehdän asiat yksinkertaisesti”, Mikko lisää.

Pykärit kertovat, että Regina oli alun perin suunnitellut aktivoitumista ensi vuonna – viettäähän yhtye silloin 10-vuotisjuhliaan.

Nyt kuitenkin päivät alkavat käydä vähiin, ja kun suuremmat suunnitelmat eivät ole edistyneet, haluttiin julkaista sentään jotain uutta. Kaksikko ei kuitenkaan sulje tyystin pois mahdollisuutta uuden levyn julkaisemisesta tai keikkojen tekemisestä.

”Tällaiselle vanhentuvalle senioriyhtyeelle on tärkeää, että tekemiset pysyvät mielekkäinä. Nyt mennään lyhyet valot päällä, ei pitkät. Ei ole mitään eeppisiä suunnitelmia”, Mikko sanoo.

”Aina välillä meiltä kysytään, onko Regina lopullisesti kuopattu ja me urheasti vastaamme, ettei ole. Tämä on nyt sitten jonkinlainen elon korahdus”, Iisa jatkaa.

Olisiko suunnitelmissa kenties esimerkiksi jonkinlaista 10-vuotisjuhlakeikkaa Flow’ssa?

”Ei tässä ole mitään selviä suunnitelmia. Ei kommentoida!” Kaksikko toteaa.

Uudesta biisikaksikosta Pykärit kertovat, että Yksi kerta on varsinainen uusi biisijulkaisu ja tavallaan sen b-puoli. Kappaleissa kokeiltiin dance-vaikutteita – ihan vain omaksi huviksi.

”Oli jo kauan sitten idea dance-kokeilusta, se tuntui kaikessa epäajankohtaisuudessan hauskalta. Nämä biisit olivat hyvin impulsiivinen ja spontaani juttu”, Mikko sanoo.

”Soitimme kappaleet yhdelle kaverille, ja sen reaktio ei ollut aivan toivotunlainen”, Iisa sanoo saaden molemmat nauramaan. ”Itsekin maistelemme yhdessä kuulijoiden kanssa, millainen meininki näissä on. Tietenkin seisomme biisien takana, mutta olemme jättäneet pois liian prosessoimisen ja ajattelemisen, että mitä nämä edustavat.”

Mitä muita projekteja kaksikolla on nyt vireillä? Iisa kertoo työstävänsä paraikaa toista soololevyään ja Mikko keskittyy tuottamiseen.

”Julkaisen ensi vuonna toisen sooloni, se tulee mahdollisesti hyvinkin pian”, Iisa paljastaa. ”Kirjoitan myös muille biisejä. Siinäpä päiväni vierähtävät.”

”Minä tuotan muun muassa tätä Iisan levyä. Muitakin projekteja on tapahtumassa, mutta niistä kerrotaan myöhemmin”, Mikko jatkaa.