Rockin ja metallin kuuntelijoilla on huono itsetunto, kun taas indiediggarit ovat laiskoja, väittää tutkimus

Osuuko oikeaan?

16.11.2022

Very Well Mind on kertonut tutkimuksesta, jossa analysoitiin eri musiikkityylien kuuntelijoita. Kyselytutkimukseen osallistui yli 360 000 ihmistä.

Kyselyyn vastanneiden piti rankata musiikkityylejä sen mukaan, mistä itse piti. Tämän lisäksi heidän piti vastata kysymyksiin, joilla mitattiin ihmisten luonteenpiirteitä viiden persoonallisuuspiirteen (neuroottisuus, ekstroversio, avoimuus uusille kokemuksille, sovinnollisuus ja tunnollisuus) teorian mukaisesti. Tarkoituksena oli selvittää, mitä musiikkimaku kuuntelijasta kertoo.

Tutkimuksen mukaan rockia ja metallia kuuntelevat ovat ujoja, kilttejä sekä luovia. Rockin ja metallin kuulijoita vaivaa myös heikko itsetunto. Poppia kuuntelevat ovat tutkimuksen mukaan ekstrovertteja, ahkeria ja heillä on korkea itsetunto. Tutkimuksen mukaan poppia kuuntelevat ovat kuitenkin rauhattomia ja vähemmän luovia kuin muiden musiikin lajityyppien kuuntelijat.

Indiemusiikkia kuuntelevat olivat keskimääräistä introvertimpiä ja älykkäämpiä. Tutkimukseen mukaan he olivat kuitenkin myös vähemmän ahkeria, mutta kilttejä.

Tsekkaile koko tutkimus täältä.

Lisää luettavaa