Ruisrock panostaa festivaalikävijöiden henkiseen hyvinvointiin uudella tavalla

Hyvällä asialla. Hyvä!

Tulevan kesän Ruisrockissa festarikävijän on mahdollisuus saada välitöntä henkistä tukea Mieli ry:n toteuttaman Huolituoli-konseptin myötä.

Huolituolin lisäksi turvallista tilaa luovat Ruisrockin festivaalietiketti sekä liikkuva henkisen tuen ryhmä ja häirintäyhteyshenkilö.

Mieli ry:n Huolituoli on matalan kynnyksen tila, jossa tarjotaan henkistä tukea erilaisiin tilanteisiin, mitä festarikävijä voi kohdata. Mieli ry:n Kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansa kertoo palvelusta seuraavaa:

”Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi oman kaveriporukan hukkaaminen, yksinäisyyden kokemus väkijoukossa, erimielisyydet ystävien kanssa tai tarve rauhoittua hetki: keskustelemaan saa tulla tilanteessa kuin tilanteessa. Kukaan ei ole yksin, vaan apua on saatavilla.”

Mieli ry:n ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat keskusteluapua myös festivaalin artisteille, talkoolaisille ja työntekijöille.

Ruisrock tarjoaa myös mahdollisuuden saada erityistä tukea häirintätapauksissa. Apua tarjoaa häirintäyhteyshenkilö, johon saa helposti yhteyden esimerkiksi puhelimitse tai anonyymillä ilmoituksella.

Tukipalveluiden lisäksi Ruisrockissa noudatetaan festivaalietikettiä, joka luo kaikille osallistujille yhteiset pelisäännöt.

”Hyvä festarikäytös huomioi kanssajuhlijat ja kunnioittaa yhdenvertaisuutta sekä kehollista itsemääräämisoikeutta”, tiedotteessa kerrotaan.

Ruisrock järjestetään 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa.

Lisää luettavaa