Rumban 666. numero ilmestyy huomenna – kannessa Mikko Joensuu

Mukana myös Kube, Vesala, Major Lazer, Petos, Nick Triani, Töölön Ketterä ja paljon muuta.

Rumba on 33 vuodessa edennyt järjestyksessään 666. numeroonsa. Se ilmestyy huomenna 8. heinäkuuta Mikko Joensuu kannessaan.

Lehden sisällössä emme alleviivaa tätä popkulttuurissakin väkevänä koettua lukua 666, mutta mainitsemme vielä kertaalleen, että perjantaina ilmestyvä Rumba on lehden 666. numero.

Kuten sanottu, kannessa Johanneksenkirkossa kuvattu Mikko Joensuu, joka kertoo Mervi Vuorelalle Amen-levytrilogiasta, sen vuosia kestäneestä syntyprosessista, jonka varrella hän itsekin kasvoi ja kypsyi. Usko, toivo, rakkaus ja lopulta ensimmäisestä luopuminen, aamen.

Toinen pitkä haastattelu on herrasta nimeltä Kube. Useampi soololevykin on vyön alla, mutta tsekkaapa huviksesi esimerkiksi Wikipediasta kuinka monen artistin ja millaisten nimien kanssa hän on tehnyt yhteistyötä. Lista on pitkä, todella pitkä, ja sisältää suurin piirtein kaikki räppärit paitsi MG:n. Selvitimme kuka on tämä Jussi Hauta-aho, joka seisoo tukevasti toinen jalka undergroundissa ja toinen luontevasti mainstreamissä.

Käsittelemme myös tänä viikonloppuna Ruisrockissa esiintyvää Major Lazeria, etenkin Diploa. Onko sälli hyvällä vainulla siunattu trendien haistelija, röyhkeä kulttuurivaras, pöyhkeä opportunisti vai kaikkea tätä? Ainakin mies duunaa vuosituhannen suurimpia hittejä kuin tuosta vaan.

Jos Major Lazer on tulevaisuutta tai ainakin juuri tätä hetkeä, Synthwave-artikkelissa heittäydymme retrobuumin vietäväksi. Ajattele John Carpenteria, ujeltavia syntikoita, vhs-videoita, Terminatoria, takaa-ajokohtauksia, neonvaloja, arcade-pelejä. Näitä edustavat esimerkiksi loppuunmyydyn keikan heittänyt Perturbator ja elokuussa Suomeen saapuva Carpenter Brut.

Eikä siinä vielä kaikki!

Kallion ug-räpin legenda Petos vei toimittajan Tokoinrantaan pussikaljaa ja rommia juomaan. Soololevyn hiljattain julkaissut Vesala, eli Paula Vesala, vastaili kiperiin kysymyksiin. Kävimme katsomassa mitä Nick Triani puuhailee studiossa Astrid Swanin kanssa. Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo saapui Hittikarusellin vieraaksi arvostelemaan tuoreet singlet. Soololevyä tekevä Black Lizard -nokkamies Paltsa-Kai Salama esitteli levyhyllyään. Suomigrimen tulevaisuudenlupaus Töölön Ketterä kertoo miksi heidät kannattaa ottaa seurantaan.

Samuli Knuuti kirjoittaa Radioheadistä ja yllätysjulkaisuista, Tapio Ahola pistää Kentin diskografian nippuun, kolumnistit ovat tällä kertaa Teemu Fiilin ja Jean Ramsay, Siinai laittaa uusimman palstamme solmuun, ja Nissen kieli on terävä kuin aina. Levyarvioissa Vesala, Swans, Skepta, Siinai + Moonface sekä Tuomo & Markus.

Tämä kaikki huomenna ilmestyvässä kaikkien aikojen 666. Rumbassa.