Ruotsalaisräppäri Einár kuoli ampumavälikohtauksessa Tukholmassa

Einár oli menehtyessään 19-vuotias.

AOP

Ruotsalainen räppäri Einár ammuttiin eilisiltana kuoliaaksi Hammarbyn kaupunginosassa Tukholmassa. Asiasta kertoivat muun muassa Expressen ja Aftonbladet. Lähiöelämää ja hankalaa taustaansa biiseissään käsitellyt Einár, oikealta nimeltään Nils Kurt Erik Einar Grönberg, oli kuollessaan 19-vuotias.

Eilisiltana useat ihmiset ilmoittivat hätäkeskukseen kuulleensa ammuskelun ääniä Hammarby Sjöstadin kaupunginosassa Etelä-Tukholmassa. Paikalle lähetetyt partiot löysivät saapuessaan maassa makaavan mieshenkilön, jota oli ammuttu useita kertoja. Uhria yritettiin elvyttää, mutta vammat olivat niin vakavia, että hän menehtyi.

Poliisi varmisti Einárin kuoleman torstain ja perjantain välisenä yönä noin 01:45 Suomen aikaa. Tapahtuneelle löytyi useita silminnäkijöitä, joiden tietojen mukaan paikalta poistui ampumavälikohtauksen jälkeen kaksi tummiin pukeutunutta henkilöä.

Einár teki läpimurtonsa Ruotsissa 16-vuotiaana. Viime vuonna hän voitti ruotsalaisen musiikkialan Grammis-palkinnon vuoden tulokkaana. Einár nousi otsikoihin myös alkuvuodesta, kun hänen arveltiin tulleen kidnapatuksi keväällä 2020. Sieppauksen tekijäksi epäiltiin ruotsalaista gangstaräppäriä nimeltä Yasin, joka pidätettiin tammikuussa 2021.