”Sä oot kaunis kuin vessa, jonka pesin tän biisin soidessa” – Ensiesityksessä Kepes Moden uusi musiikkivideo

Kepes Moden hiljaiselon päättävä kappale kertoo päälaelleen käännetyistä sukupuolirooleista.

28.07.2016

Kepes Mode on ehtinyt julkaisemaan urallaan yhden kokopitkän, sekä yhden remix-ep:n. Nyt G-Miehen ja Muumiponin muodostama duo katkaisee hiljaiselonsa Puhtauden pormestari -videon voimin. Kuten nimestä voinee päätellä, nyt on melkoisen siististä tavarasta kyse.

Kepes Moden mukaan kappale kertoo ”päälaelleen käännetyistä sukupuolirooleista, joissa mieskin voi toimia kodin hengettärenä!” Oxfordissa kuvatun videon kerrotaan olevan pastissi pesuainemainoksista. Lue haastattelusta, mistä on kyse ja mitä on vielä luvassa. Katso video haastattelun alta.

Miksi päädyitte kuvaamaan videota juuri Oxfordiin?
”Muumiponi sattui kuvaushetkellä asumaan Oxfordissa ja onnistui haalimaan paikallisen tuotantoryhmän kasaan, joten siellä kuvaaminen oli yksinkertaisinta.”

Miten kuvaukset etenivät?
”Kuvaukset olivat varsin vaiherikkaat. Aikataulu oli tiukka, sillä G-Miehen lento oli vain pariksi päiväksi, joten valmista oli pakko saada aikataulun puitteissa. Olimme onnistuneet saamaan kuvauspaikan käyttöömme ilmaiseksi, mutta asunnon omistaja ilmoitti alettuamme kuvaamaan, että meidän on poistuttava iltapäivällä. Tämä tarkoitti kuvausaikataulun kutistamista lennossa puoleen tai kolmasosaan alun perin suunnitellusta.

Yllättävän käänteen takia videoon jäi aukkoja ensimmäisen kuvauspäivän jälkeen, ja niiden paikkailussa kestikin sitten aikansa, kun kaikki tekivät työtä videon eteen talkoopohjalta priorisoiden “oikeita töitä”, opiskeluja ja muuta elämää. Myös jälkituotannossa efekteineen meni aikansa. Tuntuu itse asiassa vieläkin lähes epätodelliselta, että tästä lopulta saatiin edes valmista. Iso kiitos koko kuvausryhmälle, vaikka he eivät tästä haastattelusta varmasti ymmärrä sanaakaan!”

Kappale on mielenkiintoinen sekoitus soul-sampleja ja rnb:tä, mutta myös autotunea. Miten kappale syntyi?
”Suoraan sydämestä. Herttoniemen Kepes-studiolla tätä väännettiin, yhdessä biittiä fiilistellen ja kirjoittaen. Autotune oli kertsissä mukana alusta alkaen. Halusimme yhdistää old school r’n’b:tä ja modernimpaa autotune-soundia tavalla, jota ainakaan Suomen musaskenessä ei ole vielä liikaa mielestämme kuultu. Alkuperäinen idea siivousaiheiseen biisiin lähti G-Miehen riimeistä. Tuotannosta vastaa pääosin G-Mies. Pietari Pihlaisen velhomainen lisätuotanto oli viimeinen kirsikka kakun päälle.”

Miten Kepes Moden tarina etenee? Onko kenties levyä tulossa?
”Tarina etenee monella rintamalla. G-Miehen yhteislevy Kolmiyosta tutun Matti Tamosen kanssa on jo loppusuoralla. G-Mies julkaisee syksyllä myös uutta soolotuotantoa, jota tullaan kuulemaan keikoilla. Muumiponi seikkailee nykyään Lontoossa ja tekee pääasiassa ääniteknikon, tuottajan ja miksaajan hommia. Keväällä tuli ulos Rêve De Paix -kollektiivin artistin Skinn ep nimeltään Rêves, jossa M toimi miksaajana sekä tuottajana kappaleessa Enemies. Samalta kollektiivilta on tulossa lisää musiikkia, jossa hän toimii miksaajana ja tuottajana. Seuraavaksi luvassa on YSK, jota voi seurata osoitteessa https://soundcloud.com/yskrdp

YouTube video

Biisi löytyy myös useimmista streamauspalveluista.

Lisää luettavaa