Samson-yhtyeen laulaja Nicky Moore on kuollut

Moore liittyi bändiin Bruce Dickinsonin korvaajaksi, kun tämä sai paikan Iron Maidenin laulajana.

New Wave of British Heavy Metal -yhtye Samsonin laulajana tunnettu Nicky Moore on kuollut 75-vuotiaana. Moore sairasti Parkinsonin tautia ja asui viimeiset elinvuotensa hoitokodissa. Asiasta kerrottiin eilen Mooren Facebook-sivuilla.

Nicky, elämää suurempi mies on poistunut keskuudestamme tänä aamuna. Mies, joka eli tuhat elämää yhden aikana, päätti, että tarvitse nyt lepoa. Nuku rauhassa, rakas ystävä.”

Englantilainen laulaja liittyi Samsoniin vuonna 1981 Bruce Dickinsonin korvaajaksi tämän liityttyä Iron Maidenin solistiksi. Moorella oli blueshenkisempi ja raspimpi ääni kuin edeltäjällään, ja osittain sen johdosta Samsonin tyyli muuttui perinteisestä hevistä hard rockin ja AOR:n suuntaan.

Samson äänitti laulajan kanssa kolme albumia vuosina 1982-1986, kunnes yhtye hajosi kitaristi Paul Samsonin siirryttyä soolouralle. Moore liittyi uudelleen koottuun yhtyeeseen 90-luvun lopussa, jolloin bändi soitti joitakin keikkoja ja julkaisi livealbumin.

Yhtye hajosi lopullisesti vuonna 2002 Paul Samsonin menehdyttyä. Viimeiseksi jääneestä kokoonpanosta on nykyisin elossa vain Thunderstickinä tunnettu rumpali Barry Graham Purkis.

Ennen Samson-pestiään Moore lauloi yhtyeissä Hackensack ja Tiger. 80-luvun lopussa hän lauloi Mammoth-bändissä, ja hänellä oli myös kaksi oma sooloprojektia.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa