”Sangen mysteeristä touhua elämä ylipäätään” – Chisu julkaisi uutta musiikkia

Vain elämää -kuvauksissa parhaillaan oleva artisti palasi julkaisukantaan Momentum-kokonaisuuden jälkeen.

Sebastian Johansson

Chisu julkaisi Mysteeri-nimisen singlen. Se on ensimmäinen uusi biisi sitten syksyllä 2019 ilmestyneen Post Momentum -ep:n ja sitä edeltäneen, Vuoden albumina Emma-gaalassa palkitun ja kriitikkojen ylistämän Momentum 123 -albumin jälkeen. Chisu kertoo Mysteerin syntyneen tarpeesta hiljentyä ja tehdä kaunista musiikkia edellä mainitun levyn synkkien vesien jälkeen.

Kappale on verrattain tuore: Chisu kertoo vuokranneensa huhtikuussa mökin meren rannalta. Mysteeri syntyi kokonaisuudessaan siellä yksin vietetyn viikon aikana.

”Kappale kertoo löytöretkestä itseen toisen kautta. Mysteeri toisessa ihmisessä onkin lopulta mysteeri itsessämme, jota heijastelemme toisiin, jonka haluamme nostaa valoon ja mahdollisesti ratkaista. Sangen mysteeristä touhua koko laulu ja elämä ylipäätään”, Chisu sanoo.

Mysteeri on utuinen ja herkkä elektronipopkappale, jonka taustalla kuuluu vaimeana kaipuu klubien sykkeeseen. Biisi on konventionaalisempi kuin Momentumin kokeelliset ratkaisut, mutta eipä tällaistakaan soundia olla Chisulta kuultu aiemmin.

Parhaillaan Chisu on Vain elämää -ohjelman kuvauksissa. Kausi nähdään syksyllä.