Sansa teki pitkään musiikkia Lontoossa, mutta palasi nyt Suomeen – Rumban ensinäytössä uutuusvideo, jossa hypätään hurmokseen

Uutta Sansaa!

Laura Happo

Laulaja-lauluntekijä Sansalta julkaisi tänään Rumban ensinäytössä olevan videon Lost in the Moment -kappaleelle. Kappale enteilee myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa albumia. Sansa kertoo Mikko Gordonin kanssa työstetystä biisistä seuraavasti:

”Biisissä ollaan hurmoksessa. Me ollaan kaikki koettu se, että yllättäen voi mennä ihan sekaisin jostain tyypistä tai tilanteesta. Silloin haluaisi, että tunne kestäisi ikuisesti ja voisi vain unohtua siihen hetkeen, kaikki ympärillä menettää merkityksensä. Se voi olla myös vaarallinen tila.”

Sansa on viettänyt pidemmän tovin Lontoossa, tehden musiikkia muille artisteille. Yhtenä yhteistöistä mainittakoon DJ Kaskaden kanssa tehty A Little More -kappale. Nyt Sansa on palannut Suomeen ja hypännyt oman musiikin pariin. Olimme Sansaan yhteydessä ja kysyimme olennaisimmat. Katso Terjo Aaltosen ohjaama video jutun alta!

Teit pitkään musiikkia muille artisteille ollessasi ulkomailla. Mikä sai sinut nyt palaamaan Suomeen omien kappaleiden pariin?
”Vaikka olen tehnyt yhteistyötä biisintekijöiden/DJ:n kanssa, niin kyllä minulla kuitenkin oli haave päästä keskittymään taas omaan soolomateriaaliin. Kaipaan tietenkin live-keikkoja ja kontaktia yleisön ja fanien kanssa. Kun palasin Suomeen niin mietin, että en lähde kuitenkaan pakottamalla julkaisemaan mitään. Ajattelin, että uutta musiikkia tulee jos niin on tarkoitettu.”

Miltä tuntuu tehdä itsellesi musiikkiasi, kun on tehnyt pidemmän tovin kappaleita muille artisteille?
”Tosiaan viimeaikoina olen työskennellyt enemmän tanssimusiikkiskenessä, kuin perinteisessä singer/songwriter -kuvioissa ja kun olen tehnyt muille artisteille, niin olen myös useimmiten ollut vierailemassa biisillä. Tietenkin iso asia on se, että monet yhteistyökuviobiisit ei välttämättä koskaan näe päivänvaloa ja se tekee siitä turhauttavaa välillä, mutta tunteja ei voi laskea tässä duunissa. Koskaan ei voi tietää mikä biisi putkahtaa minnekin, moni asia on onnesta kiinni.”

”Soolomateriaali on henkilökohtaisempaa. Lähdin tutkimaan niitä fiiliksiä, joita olin tuntenut ja tunsin silloin. Minun ei tarvinnut pidätellä mitään. Se oli vapauttavaa!”

Minkälainen elämänmuutos oli muuttaa Lontooseen tekemään musiikkia ja vielä sen jälkeen takaisin Suomeen Tampereelle?
”Hyppy tuntemattomaan pelotti minua tosi paljon, mutta se antoi myös rutkasti rohkeutta ja itseluottamusta, se on ollut parasta mitä minulle on tapahtunut. Se muutti minua monessa suhteessa. Olen oppinut mokistani ja iloinnut onnistumisistani. Koen, että minulla on ollut onnea matkassa. Vaikka välillä on ollut vaikeaa, niin aina olen noussut ylös ja yrittänyt. Ehkä se on pohjalaista luonteenperua. Tampere on kohdellut minua hyvin. Täällä on aktiivinen ja mielenkiintoinen musiikkikulttuuri.”

Levysi on jo valmis, millainen siitä tuli ja mitä siltä voi odottaa?
”Lontoon vaikutteet, etenkin elektroninen soundimaailma kuuluvat vahvasti levyllä. Halusin, että levyä voi fiilistellä peiton alla luurit korvilla ja sitä voi myös tanssia kajarit täysillä. Gordonin Mikko loihti levylle hengittäviä äänimaailmoja ja biiseissä on kertomuksia niin kaipuusta kuin rakkauden täyttymyksestä. Nyt ekaa kertaa äänitin laulut itse omassa pikkustudiossani ja se antoi ihan uutta läsnäoloa tekemiseen. Toivon, että kappaleet löytäisivät tiensä kuulijoiden sydämiin.”