Sebastian Da Costa ja Timo Pieni Huijaus tekivät oodin klassikkokengille

Timssit jalkaan ja biisi soimaan.

18.12.2020

”Suede Timbs on my feets makes my cipher complete”, räppäsi Nas aikanaan The World Is Yours -kappaleella. Timberland-kengät eli Timssit ovat olleet iso osa ysäriräpin kuvastoa ja tarkkaavaisimmat ovat varmasti bonganneet kengät usein myös 00-luvulla. Tietysti tästä päivästä puhumattakaan.

Kesällä Neljän tunnustuksen tanssi -ep:n julkaissut Sebastian Da Costa riimittelee uudella sinkullaan mainitusta aiheesta, Timssei-kappaleella vierailee Timo Pieni Huijaus. Vaikka lähtökohtaisesti biisi on eräänlainen oodi hiphop-kulttuurille, piilee syvyyksissä myös viesti työnteon merkittävyydestä. Onhan Timssit alunperin suunniteltu työntekoon, sittemmin valtavirtaistuneet ja jääneet pysyväksi osaksi muotia.

”Teen tätä hommaa käsisydämellä joka päivä ja Timssei toimii kevyenä tsemppianthemina. Timssit toimii vertauskuvana raadolliselle ja rehdille työlle studiolla ja sille faktalle, että kasvoin kahden kulttuurin välissä niin kuin kyseessä oleva kenkä”, räppäri avaa Rumballe.

Seuraavaa levyä valmistelevan muusikon historia kenkien parissa vie aina yläasteen röökiporukoihin asti ja vuoteen 2003, kun hän tilasi kengät verkosta. Saapa aihe myös artistin muistelemaan Jerry-serkkua Portugalista. Ohjaako selkeåsti inspiroiva kappale artistia musiikillisesti johonkin suuntaan?

”Elämässä ja tyylillisesti olen nyt paikassa, jossa hyvät vanhat muistot virtaa mieleeni. Ajoilta jolloin virallisesti aloitin koko homman!”

”Timssei on pieni kevyt alkupala sille mihin ollaan tyylillisesti menossa, seuraavaksi hypätään syvemmälle!”

Ennen hyppyä syvälle voit kuunnella uuden biisin alta. Sebastian Da Costan aiemman haastattelun pariin täältä.

Lisää luettavaa