Seppo Räty Berghainissa on parasta, sanoo yleisö

Oulun Musiikkivideofestivaalit palkitsi videoita.

Oulun Musiikkivideofestivaalit palkitsi kotimaista musavideo-osaamista viikonloppuna. Kotimaisen musiikkivideokilpailun pääpalkinnon, tuttavallisesti Kultapumpelin, voittivat Justus Kantakoski ja Mortti Saarnia Suistamon Sähkö -yhtyeelle ohjaamastaan Kutsu-videosta.

Tuomaristo perustelee videon erottuvan muista videoista kokonaisvaltaisesti. He kuvaavat videon olevan useilta osa-alueiltaan viehättävä ja taidokkaasti tehty sekä sisällöllisesti rikas kokonaisuus.

”Teos on rehellinen, eikä yritä olla liikaa mitään muuta kuin mitä se on. Henkilöhahmot ovat sympaattisia ja luontevia. Voittaja edustaa erinomaista, nykyaikaista kotimaista musiikkivideotaidetta. Video ja sen loistavat tanssijat kutsuvat samaistuttavuudellaan katsojan mukaan maailmaansa.”

Rumba haastatteli Kantakoskea videon julkaisun yhteydessä. Lue artikkeli täältä.

Yleisöäänestyksen voitti, ja siitä ansiosta Kansanpumpelin pokkasi Rauli Ylitalo. Palkinto tuli Business City -yhtyeen videosta Seppo Räty Berghainissa, jolle ei tarpeeksi vauhdikkaita ylisanoja löydy.

Teinipumpelin voitti ohjaaja Siiri Selin Cyril Awakens -yhtyeelle ohjaamastaan Atlas-videosta. Parhaasta jälkityöstä Postpumpelilla palkittiin Kalevi Suopursu Litku Klemetin Google Earth Rock -videosta. Linssipumpelin sai kuvaaja Sami Rehmonen Cledoksen Ceissi-videosta. Musiikinedistämissäätiön palkinnon sai Anton Tammi, joka on tehnyt videoita esimerksiksi The Weekndille.