Sign o’ the Times, Coachella 2008 ja viimeinen keikka: Tässä rutkasti katsottavaa ja kuunneltavaa Princen muistoksi

24.04.2016

Princen kuoleman myötä verkossa sekä televisiossa on tarjolla monenlaista legendaariseen artistiin liittyvää katsottavaa ja kuunneltavaa. Kokosimme tähän muutamia tärppejä.

Yle Teema tulee lähettämään Sign o’ the Times -konserttielokuva (1987) perjantaina 29.4. klo 22.45 (uusinta seuraavana torstaina), jolloin nähdään myös vuosi sitten valmistuneen Rock Legends -sarjan Princelle omistettu erikoisjakso. Lisäksi koko konserttileffa on jo katsottavissa Yle Areenassa tästä linkistä.

Alta voit kuunnella (kahdessa osassa) Princen esiintymisen Coachella-festivaalilla vuonna 2008. Mukana erittäin tiukkoja cover-kappaleita The Beatlesin Come Togetherista lähtien, sekä tietysti Purple Rain. Alta näet myös videoversion samaisen konsertin Radiohead-coverista.

Lisäksi kuunneltavissa on Princen viimeiseksi jäänyt konsertti, jonka hän esitti vain muutama päivä ennen kuolemaansa. 14. huhtikuuta taltioitu konsertti oli osa Princen Piano & a Microphone -kiertuetta, mikä jo kertoo, että kyse oli suurkonsertteja intiimimmästä showsta.

Jos vielä kaipaat lisää, voit vilkaista tästä esimerkiksi Rolling Stonen listan Princen uran villeimmistä hetkistä, sekä tämän NME:n kokoelman oudoimmista Princeen liitetyistä huhuista.

Lisää luettavaa