Slayer-leirissä kuohuu – rumpali Dave Lombardo lähdössä bändistä rahariitojen vuoksi?

21.02.2013

Lombardo sysättiin yhtäkkiä sivuun Slayerin tulevalta kiertueelta. Nyt rumpaliherra kertoo Facebook-sivuillaan oman näkemyksensä siitä, mistä moinen kinastelu oikein johtuu.

Kuva: Mark Seliger

Slayerin rumpali Dave Lombardo julkaisi aamulla Facebook-sivuillaan lausunnon, jossa mies kertoo, ettei hän esiinny lainkaan bändin helmikuussa starttaavalla Australian-kiertueella. Lombardon mukaan homma on kaatunut muiden bändin jäsenten kanssa rahasta aiheutuneisiin erimielisyyksiin.

Rumpali kertoo tiedotteessaan saaneensa viime vuonna selville, että 90 prosenttia Slayerin miljoonia dollareita käsittävistä kiertuetuloista menee suoraan muihin kuluihin, kuten managereiden palkkoihin, ja vain 10 prosenttia tuloista jää nelihenkisen bändin kesken jaettavaksi.

Lombardo oli palkannut bändin vokalisti Tom Arayan kanssa tilintarkastajia selvittämään sekavaa vyyhtiä, mutta häntä estettiin näkemästä bändin taloudenhallintaan liittyviä asiakirjoja.

”Tajusin joulun ja uudenvuoden tienoilla, että olin viettänyt vuoden 2012 kiertäen maailmaa bändin kanssa, mutten ollut saanut pientä ennakko-osuutta lukuun ottamatta lainkaan palkkaa koko vuoden kiertuetyöstä”, Lombardo kertoo tiedotteessaan.

Miehen mukaan hänelle kerrottiin kaiken lisäksi, ettei rahaa tulisi tippumaankaan ennen kuin hän allekirjoittaisi uuden pitkäkestoisen sopimuksen, joka ei kuitenkaan antaisi hänen nähdä mitään bändiin liittyvistä taloudellisista yksityiskohdista. Sopimus olisi myös kieltänyt Lombardoa antamasta edes haastatteluja tai lausuntoja bändin puolesta.

Lombardo oli ehdottanut kitaristi Kerry Kingille ja Arayalle uudenlaista liiketoimintamallia, joka palauttaisi bändin paremmin kontrolliin omista asioistaan, mutta Lombardon mukaan King oli tyrmännyt ehdotuksen täysin ja sanonut, että hän etsisi uuden rumpalin, mikäli Lombardolle ei nykyinen menettely enää sovi.

Viikko sitten torstaina Lombardo oli mennyt sovitun mukaisesti bänditreeneihin soittaakseen Kingin kanssa, mutta kitaristiherra ei paikalle ilmestynytkään. Sen sijaan Lombardo sai myöhemmin samana iltana yhtyeen lakimiehiltä sähköpostin, jossa kerrottiin, että hänet korvaa toinen rumpali bändin tulevilla Australian-keikoilla.

Lombardon korvaa Slayerin ja Testamentinkin kanssa aiemmin soittanut Jon Dette. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että bändin Australian-kiertueella nähdään bändistä vain kaksi alkuperäisjäsentä, sillä kahden vuoden takaisen hämähäkinpureman aiheuttamasta infektiosta edelleen toipuvaa kitaristi Jeff Hannemania paikkaa Exodus-yhtyeen Gary Holt.

Lombardo toivoo Facebook-tilityksessään, että asiat saataisiin vielä selvitettyä, mutta ei kai asioiden laita juuri nyt järin hyvältä näytä, sillä mies on vaihtanut Facebook-sivunsa kansi- ja profiilikuvaksi pelkän sysimustan taustan.

Slayer esiintyy elokuussa Oulussa järjestettävän Jalometalli-festivaalin pääesiintyjänä, joten saa nähdä, kuka rumpalin paikalla istuu tuolloin.

Lombardon Facebook-lausunnon voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

Lisää luettavaa